Vodice

Vodice, grad s desetak tisuća stanovnika, jedno su od najpopularnijih hrvatskih ljetovališta,. Turizam ovdje ima dugu tradiciju, staru pedesetak godina, a za to su se vrijeme Vodice uspjele izboriti za titulu najposjećenijeg srednjejadranskog odredišta.
Vodice Vodice

Nekoliko je razloga zašto je ovo mjesto tako omiljeno među turistima. Prvi je da su odlično prometno smještene i povezane. Od Zagreba su udaljene svega tri sata vožnje autocestom, što ih čini pogodnima čak i za vikend-izlete. Stoga ne čudi što ćete u Vodicama vidjeti najviše baš zagrebačkih registracija. Plaže su mnogobrojne i nude mnogo sadržaja. Ne nedostaje ni ostale zabave, mnogo je barova, ali i tri kluba, središnji Makina Exit i kultna Hacienda, a odnedavno i Opium.

Pa, krenimo s plažama. Gledajući sa zapada, promenada počinje već kod Sovlje, mjestašca pokraj Tribunja, prvog vodičkog zapadnog susjeda. Tribunj je ribarsko mjesto, danas prije svega poznato po utrci tovara, koja se svake godine održava u kolovozu i privuče tisuće radoznalih ljudi, pa svakako navratite, ako ste u blizini. U Tribunju još vrijedi vidjeti i crkvu sv. Nikole, koja se nadvija nad gradićem i pruža prekrasan prizor u zalazak Sunca.

Na putu prema Vodicama susrest ćete se s malim divljim plažama, ali na kojima se vjerojatno najljepše kupati, jer možete naći malo mjesta za sebe. Na tom potezu je i manja nudistička plaža.

Nastavljamo do glavne gradske plaže - Plave plaže. Dugačka je nekoliko stotina metara i puna gotovo u svako doba dana. Ako se ne volite gužvati, a želite doći baš ovdje, onda preporučujemo prijepodnevno ili predvečernje kupanje, kad je broj kupača ipak nešto manji. More je prilično plitko, što je iznimno pogodno za djecu i stoga ne čudi velik broj obitelji sa svojim mališanima.

Na istočnom dijelu grada je kupalište Hangar, koje se nalazi ispred hotela Olympia. I ovdje je gužva pravilo, ali imate nešto bolje mogućnosti rekreacije i zabave, s obzirom da su u blizini brojni sportski sadržaji, poput teniskih terena, igrališta za odbojku i mini golf te nekoliko terasa i kafića.

Dalje prema istoku slijedi Srima, mjesto zapravo spojeno s Vodicama, koje se rijetko i doživljava zasebnim gradićem. Srima je donedavno bila bezlično apartmansko naselje, ali se zadnjih godina ubrzano razvija, plaže su uređene i radi se na obogaćivanju ponude.

Zbrojeno, očekuje vas oko sedam kilometara kupališta, ali ipak se nemojte nadati nekakvoj osami, jer tu je mnogo turista željnih osvježenja.

Što se zabave tiče, Vodice su jedno od najživljih mjesta na Jadranu. Ritmovi odzvanjaju cijelim gradom, ljudi izviru sa svih strana te zaista sve vrvi životom! U samom gradu se nalazi mnogo kafića, među kojima su zadnjih godina posebno popularni cocktail barovi, a posebno je zanimljiv Hookah bar. Hookah je lounge bar u borovoj šumi uz Plavu plažu, u kojem se uz opuštajuću glazbu možete opustiti pijuckajući vaše omiljeno piće ili dimeći iz nargile. Otvoren je prije nekoliko godina i zaista je donio dašak svježine Vodicama, kojima je nedostajalo ovakvo ekskluzivno mjesto. Nedugo zatim otvoren je i drugi Hookah bar, ovog puta u istočnom dijelu Vodica, ispod već spomenutog hotela Olympia. U samom centru, uz obalu, nalazi se i jedan klub - Makina Exit, poznat po gostovanjima domaćih pjevača, posebno koncertima Miše Kovača.

I sad priča o Haciendi, klubu koji je jedno od kultnih mjesta klupske kulture u Hrvatskoj, klubu koji je, uz Auroru, prvi dovodio sve najveće svjetske DJ-e na Jadran i mnoge od njih 'navukao' na Hrvatsku. David Guetta, Axwell i Tom Novy samo su neki od njih. Hacienda se nalazi malo izvan Vodica, otprilike dva kilometra od središta, uz magistralu. Ako nemate auto, možete koristiti usluge taksi-kombija, koji polaze s Rive. Ulaz u Haciendu se plaća, bez obzira na to gostuje li neko poznato ime ili je tek 'obična' večer.

Kada vam dosade kupanje i izlasci, možda se poželite opustiti uz neki dobar film. Odlično, jer Vodice su jedno od rijetkih jadranskih odredišta s kino dvoranom! Predstave se ljeti održavaju svaki dan, a kino se nalazi u Ulici Ive Čaće 8.

Vodice nude ponešto i za one nesklone suvremenom načinu zabave. Možete u predvečerje slušati klape, uz more, što je zaista poseban doživljaj, ili, ako se u gradu zateknete početkom kolovoza, uživati u Vodičkoj fešti, jednoj od najvećih pučkih veselica u Hrvatskoj, na kojoj se okupi više desetaka tisuća ljudi!

Ako pak volite aktivni odmor, na raspolaganju vam je nekoliko odličnih biciklističkih staza, o kojima detaljne podatke i karte možete dobiti u uredu Turističke zajednice Vodica. Isprobajte i ronjenje, jer podmorje ovog kraja je iznimno bogato i pruža pravi doživljaj za ljubitelje morskih dubina.

I za kraj spomenimo jedan kulturni spomenik. To je župna crkva sv. Križa, poznata po prekrasnoj rozeti iznad ulaza. Uz crkvu se nalazi kameni zvonik, izgrađen sredinom 18. stoljeća, a gradnja je trajala čitavih 20 godina.

Eto, završava naša priča o ovom prekrasnom gradiću. Ostaje nam samo preporučiti vam Vodice kao nezaobilazno mjesto za dobru zabavu, ali i mjesto koje može ponuditi nešto zaista svakome tko im pruži priliku!

Provjerite cijene smještaja u Vodicama

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Vodice

Noćni život u Vodicama

Vodice su prepoznate kao jedno od najboljih mjesta za zabavu na hrvatskoj obali. Nekoliko klubova, brojni kafići i barovi, tijekom sezone privlače tisuće mladih željnih zabave.
Prijevoz do Vodica

Prijevoz do Vodica

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do popularnoga ljetovališta. Saželi smo kako do Vodica autobusom i automobilom.