Prijevoz do Zadra

Pročitajte kako doći do Zadra različitim prijevoznim sredstvima te kako stići do zadarske zračne luke.
Prijevoz do Zadra Prijevoz do Zadra

Cestovni prijevoz

Otkad je izgrađena autocesta A1, Zadar je postao vrlo dostupan putnicima iz cijele Hrvatske, ali i Europe, budući da je jedan od rijetkih gradova koji ima čak dva čvora – Zadar 1, koji se koristi i za putovanje do Nina i Zatona, i Zadar 2, koji se koristi i za dolazak do zračne luke.

Osim autocestom, do Zadra se može stići i Jadranskom magistralom, odnosno državnom cestom D8, koja se proteže od Rijeke sve do Dubrovnika, ali i državnom cestom D1, koja se proteže od Zagreba, preko Karlovca, Plitvičkih jezera do Gračaca, nakog čega se skreće na cestu D27 do Obrovca i nastavlja do Zadra.

Autobusni prijevoz

Zadar ima vrlo povoljan prometni položaj unutar Hrvatske te je autobusima odlično povezan sa svim većim gradovima, pogotovo tijekom ljetne sezone. Autobusni polasci su česti, a prijevoznici koji ondje staju brojni.

Neki od prijevoznika koji voze za Zadar jesu Autotrans, AP Požega, Croatia Bus, Čazmatrans i Puntamika line.

Više o poveznicama sa Zadrom možete doznati u članku o Autobusnom kolodvoru Zadar, a u nastavku izdvajamo neke od zanimljivih linija:

Brodski prijevoz

Zadar je jedno od glavnih Jadrolinijinih čvorišta te je odlično povezan s okolnim otocima, ali postoje i poveznice s nešto udaljenijim odredištima. Zadar ima dvije trajektne luke - Gradsku luku (u središtu grada) te Gaženicu (izvan grada), a više o njima te linijama koje pristaju u svakoj od njih možete doznati na zasebnim stranicama:

Željeznički prijevoz

Iako većina ljudi niti ne pomišlja na to da u Zadru postoji željeznički kolodvor, on se ondje ipak nalazi. Budući da je u nedalekom Kninu glavno željezničko čvorište u Dalmaciji, na liniji Knin - Zadar prometuje se nekoliko puta dnevno, sa stajanjem u desetak mjesta, poput Benkovca, Škabrnje, Sukošana i Bibinja. Više informacija o kolodvoru nalazi se na zasebnoj stranici: Željeznički kolodvor Zadar

Zračni prijevoz

Zračna luka Zadar jedna je od najznačajnijih hrvatskih zračnih luka. Nalazi se u blizini Zadra te opslužuje područje sjeverne Dalmacije i Like. Zadarska zračna luka doživjela je pravi preporod dolaskom niskotarifnih zračnih prijevoznika, prije svega Ryanaira, koji je ondje 2013. godine otvorio i svoju bazu.

Za Zadar lete i drugi prijevoznici, poput Croatia Airlinesa te niskotarifnih Germanwingsa i Vuelinga. Više detalja o ZL Zadar, pregled jeftinih letova te popis izravnih poveznica sa Zadrom možete vidjeti u zasebnom članku: Zračna luka (ZL) Zadar (ZAD), a na istoj se stranici nalaze i informacije o prijevozu do zadarskog aerodroma.

Provjerite cijene smještaja u Zadru

Prijava
Odjava
Soba
Gosti