Kultura u Zagrebu

Oni koji vole muzeje i kazališta, u Zagrebu će pronaći dovoljno toga da nekoliko dana uživaju samo u kulturi i umjetnosti.
Kultura u Zagrebu Kultura u Zagrebu

Najpoznatiji muzeji i galerije, od njih 80-ak, svakako su Mimara, mjesto u kojemu se čuvaju djela majstora poput Goye, Raffaela, Rembrandta, Rubensa i Velasqueza; Arheološki muzej (www.amz.hr), koji posjeduje gotovo pola milijuna predmeta, od kojih je najpoznatija Zagrebačka mumija s najdulje očuvanim etrušćanskim tekstom na svijetu; i Klovićevi dvori (www.galerijaklovic.hr), koji su u zadnjih nekoliko godina ugostili vrhunske izložbe poput 'Njemačkih ekspresionista', 'Renesanse u Hrvatskoj', 'Marca Chagalla', 'Van Gogha, Mondriana i haaške slikarske škole' i 'Remek-djela iz Muzeja Picasso, Pariz'.

Tu su još i Muzej grada Zagreba (www.mgz.hr) sa svojim stalnim postavom koji kroz 45 tema opisuje Zagreb; Atelier Meštrović (www.mdc.hr/mestrovic) s dijelom ostavštine najvećega hrvatskog kipara svjetske reputacije; te Hrvatski muzej naivne umjetnosti (www.hmnu.org), prvi takve vrste na svijetu, gdje se nalaze djela umjetnika poput Generalića, Lackovića Croate ili Rabuzina.

U zadnje vrijeme sve su popularnija dva nova muzeja, nedavno nominirani za najbolje europske muzeje - Muzej prekinutih veza (www.brokenships.com) i Muzej suvremene umjetnosti (www.msu.hr).

Ljubiteljima klasične glazbe najbolju ponudu pruža Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog (www.lisinski.hr), kao i Hrvatsko narodno kazalište (www.hnk.hr), svojevrsni 'hram' kulture gdje se prikazuju opera, drama i balet, a čija je zgrada postala jednim od glavnih zagrebačkih simbola.

Gradsko kazalište Komedija (www.komedija.hr), Teatar Exit (www.teatarexit.hr) i Satiričko kazalište Kerempuh (www.kazalistekerempuh.hr) prilično su popularni za tjedni, ali i vikend kulturni izlazak.

Provjerite cijene smještaja u Zagrebu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti