Prijevoz do Zagreba

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do glavnoga grada Hrvatske. Saželi smo kako do Zagreba autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Zagreba Prijevoz do Zagreba

Autobusni prijevoz do Zagreba

Autobusni kolodvor Zagreb (AKZ) najprometniji je hrvatski autobusni kolodvor, pa i mnogo šire. Zagrebački autobusni kolodvor svakodnevno koriste tisuće putnika, a najveći promet je, očekivano, tijekom ljetnih mjeseci. U kolodvorskoj zgradi nalazi se i mnoštvo prodajnih šaltera, kao i uredi prijevoznika.

Kolodvor obiluje različitim sadržajima, pa se tako ondje nalazi nekoliko manjih prodavaonica, pekara, ljekarna, kiosci, kafići, zalogajnice itd. Na Kolodvoru svoj ured ima i Turistička zajednica grada Zagreba. Na raspolaganju putnicima stoje zahod i garderoba. Svakako treba spomenuti i da je kolodvor prilagođen osobama s poteškoćama u kretanju.

Autobusni kolodvor Zagreb nalazi se uz Aveniju Marina Držića, blizu samog središta grada, između križanja Avenije s Branimirovom i Vukovarskom ulicom. Lako je dostupan tramvajskim prijevozom, a oko AKZ-a nalazi se i nekoliko parkirališta koja možete koristiti ako dolazite automobilom.

Više detalja o AKZ-u te autobusnim poveznicama sa Zagrebom možete vidjeti u zasebnom članku: Autobusni kolodvor (AK) Zagreb.

Zračni prijevoz do Zagreba

Zračna luka Zagreb (ZLZ) najprometnija je hrvatska zračna luka. Glavno je zračno čvorište u Hrvatskoj i jedina naša zračna luka koja ima značajniji broj cjelogodišnjih, odnosno zimskih linija.

Zračna luka Zagreb nalazi se između Zagreba i Velike Gorice, 15-ak kilometara vožnje jugoistočno od središta Zagreba. Javnim je prijevozom povezana sa središtem grada, a ako dolazite vlastitim automobilom možete koristiti i veliko parkiralište.

Više detalja o ZLZ, pregled jeftinih letova za Zagreb te popis izravnih poveznica s glavnim gradom Hrvatske možete vidjeti u zasebnom članku: Zračna luka (ZL) Zagreb Pleso (ZAG).

Željeznički prijevoz do Zagreba

Preko Glavnog kolodvora, Zagreb je povezan sa svim većim gradovima u Hrvatskoj i u obližnjim državama.

Nakon što siđete s vlaka, najlakši način kako doći do središta grada i Trga bana Jelačića jesu tramvaji broj 6 (smjer Črnomerec) i 13 (smjer Žitnjak). Ako želite na autobusni kolodvor, do njega voze tramvaji 2 (smjer Savišće) i 6 (smjer Sopot).

Popis željezničkih poveznica sa Zagrebom možete vidjeti u zasebnom članku: Željeznička postaja Zagreb Glavni kolodvor.

Provjerite cijene smještaja u Zagrebu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti