Shopping centri u Zagrebu

Zagreb je grad s vrlo dobrom ponudom za sve one željne dobrog shoppinga.
Shopping centri u Zagrebu Shopping centri u Zagrebu

U središtu grada možete pronaći nekoliko shopping centara, od kojih je najstariji Importanne Centar (www.importanne.hr) iz 1994. godine. Nalazi se pokraj Glavnog kolodvora, a uz brojne prodavaonice ljudi se ondje nerijetko odmaraju u nekom od kafića ili prigrizu nešto u pauzi od posla ili popodnevne šetnje.

Na raskrižju Vlaške i Iblerova trga smještena je pak 'sestrinska' Importanne Galleria (www.importanne.hr), moderni spoj trgovačkog, ugostiteljskog i stambenog objekta, gdje se na tri trgovačke etaže nalaze brojne trgovine s odjećom i obućom.

Nešto niže na Branimirovoj ulici, odmah iza hotela Sheraton, smjestio se Branimir Centar (www.branimircentar.hr), najpoznatiji po nekolicini zgodnih kafića i prvom Cinestaru (www.blitz-cinestar.hr), multipleksu s 13 kinodvorana.

Raspoređen na nekoliko etaža između Nove Vesi i Tkalčićeve ulice, početkom 2000. godine otvorio se Centar Kaptol (www.centarkaptol.hr), vjerojatno najpopularniji shopping centar u središtu grada, budući da se u njemu može naći zaista svašta. Od kina Cineplexx (www.cineplexx.hr), preko lounge barova i klasičnih kafića, do prodavaonica kao što su Armani Jeans, Burberry, Gant, Marks&Spencer, Max&Co, Palmers itd.

Ako u Zagreb dolazite sa zapadne strane grada, kod naselja Jankomir primijetit ćete čitav niz novoizgrađenih trgovačkih lanaca i centara. Najstariji među njima je King Cross (www.king-cross.hr), u kojem se nalaze trgovine kao što su Benetton, Harvey Norman, Decathlon itd.

Mjesto koje je svojom izgradnjom 2006. godine potpuno izmijenilo strukturu kupovine u Zagrebu jest City Center one (www.citycenterone.com), gdje 'pod jednim krovom' možete kupovati u trgovinama Bata, C&A, Hervis, H&M, Humanic, Mango, Müller, New Yorker, Peek&Cloppenburg, Swarovski i mnogima drugima. Prvi City Center one smjestio se u Jankomiru, u zapadnom dijelu Zagreba te danas nosi naziv City Center one West.

City Center one dobio je i istočnu inačicu. Točnije, otvoren je na Žitnjaku u proljeće 2012. godine. I ondje se nalazi mnogo zanimljivih trgovina, među kojima izdvajamo Bershku, C&A, Ciciban, Elipso, Galileo, H&M, Humanic, Springfield i Zaru. U City Centeru East nalazi se i Cineplexx, kino sa sedam dvorana.

Još jedan veliki trgovački centar svoje je mjesto pronašao u Gornjoj Dubravi. Radi se o Garden Mallu, otvorenom 2009. godine. U njemu se također nalazi raznoliko mnoštvo prodavaonica, među kojima izdvajamo Accessorize, Elipso, Galileo, Hervis, Mango, Müller i S. Oliver.

Drugi centar koji je 'pomogao' u promjeni cjelokupnog doživljaja kupovine u Zagrebu, ali i u obogaćivanju ponude Novog Zagreba jest Avenue Mall (www.avenuemall.com.hr), gdje su se po prvi put našle prodavaonice kao što su Bershka, Deichmann, Sephora i Zara, uz već brojne druge trgovine poput Benettona, Ganta, New Yorkera ili Tommyja Hilfigera, te brojnih kinodvorana Cinestara.

Tijekom jeseni 2009. godine na ulazu/izlazu s autoceste pokraj Zaprešića otvorio se West Gate (www.westgate.com.hr), najveći shopping city u Hrvatskoj. U njemu se nalazi više od 250 prodavaonica, poput Adidasa, Bershke, C&A, Humanica, Lacostea, Marca O'Pola, Peek&Cloppenburga, Pull and Beara, Stradivariusa ili Zare.

Početkom studenog 2010. godine otvorio se trgovačko-zabavni centar Arena Centar (www.arenacentar.com), a nalazi se odmah uz Arenu Zagreb, na Laništu. Uz većinu već postojećih modnih i tehničkih marki na hrvatskom tržištu, u ovaj centar po prvi put su 'ušli' GAP, Zara Home i IMAX 3D kina, a tu je i drugi H&M u Hrvatskoj, u kojemu se uz muški i ženski, nalazi i dječji odjel.

Provjerite cijene smještaja u Zagrebu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti