Što posjetiti (znamenitosti) u Zagrebu

Pročitajte koje su to najpoznatije zagrebačke znamenitosti koje biste svakako trebali posjetiti kada se nađete u gradu podno Medvednice.

Botanički vrt u Zagrebu

Botanički vrt jedna je od najljepših zagrebačkih zelenih površina, mnogi će reći i najljepša. Želite li uživati u besprijekorno uređenoj prirodi i očaravajućem cvijeću, odmoriti se od gradske buke i gužve ili otrčati nekoliko krugova za jutarnju rekreaciju, Botanički vrt mjesto je koje se ne propušta.

Crkva sv. Marka

Crkva sv. Marka spada u red najstarijih arhitekturnih spomenika grada Zagreba, jedan je od njegovih simbola, a ujedno je i najstarija župna crkva u gradu.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište sa svojom djelatnošću započinje 1860. godine, a današnje neobarokno zdanje, koje je postalo i jednim od gradskih simbola, izgrađeno je 1895. godine, kad je otvorenju prisustvovao i car Franjo Josip I.

Kamenita vrata

Kamenita vrata dio su povijesnog obrambenog sustava zagrebačkog Gradeca, podignutog u 13. stoljeću, jedina su od gradskih vrata koja još uvijek postoje, a svoj današnji oblik dobila su u 18. stoljeću.

Kula Lotrščak

Kula Lotrščak, uz Kamenita vrata i Popov toranj, smatra se najbolje očuvanim objektom gradskog obrambenog sustava, a podignuta je tijekom 13. stoljeća.

Ostale znamenitosti u Zagrebu

Pogledajte još nekolicinu zanimljivih mjesta koja vrijedi posjetiti za boravka u Zagrebu.

Uspinjača

Zagrebačka uspinjača je uspinjača koja spaja Gornji i Donji grad.

Zagrebačka katedrala

Zagrebačka katedrala na Kaptolu, sa svoja dva visoka i vitka zvonika (oko 105 metara), spada među monumentalne neogotičke katedrale i svjedoči o Zagrebu kao snažnom srednjoeuropskom kulturnom središtu.

Zagrebačka okolica

Zanimljivih znamenitosti ima i u zagrebačkoj okolici.

Zrinjevac

Zrinjevac, odnosno Trg Nikole Šubića Zrinskog, zagrebački je trg i jedan od najljepših perivoja. Prepoznatljiv je po aleji platana, a dio je tzv. Lenucijeve ili Zelene potkove, koju čini osam zagrebačkih donjogradskih trgova.

Provjerite cijene smještaja u Zagrebu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti