Zrinjevac

Zrinjevac, odnosno Trg Nikole Šubića Zrinskog, zagrebački je trg i jedan od najljepših perivoja. Prepoznatljiv je po aleji platana, a dio je tzv. Lenucijeve ili Zelene potkove, koju čini osam zagrebačkih donjogradskih trgova.
Zrinjevac Zrinjevac

Na sjevernom dijelu Zrinjevca stoji meteorološki stup, gdje u svako doba dana možete saznati trenutačne vremenske podatke, a na južnom dijelu smještena su poprsja važnih povijesnih hrvatskih ličnosti - Frane Krste Frankopana, Nikole Jurišića, Julija Klovića, Ivana Mažuranića, Andrije Medulića i Ivana Kukuljevića Sakcinskog.

U sredini parka nalazi se glazbeni paviljon, postavljen 1891. godine, u kojem se katkad održavaju koncerti i glazbena događanja, a u samoj blizini su i tri fontane.

Oko perivoja nalaze se i sjedišta brojnih institucija, poput Vrhovnog suda RH, Županijskog suda, Arheološkog muzeja, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Posljednjih godina Zrinjevac je posebno lijep zimi, kada kombinacija zasnježenog zelenila i božićne rasvjete čine vjerojatno najljepšu kulisu manifestacije Advent u Zagrebu.

Provjerite cijene smještaja u Zagrebu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti