Zaprešić

Zaprešić se smjestio 15-ak kilometara zapadno od Zagreba i danas u njemu živi nešto više od 25.000 stanovnika. Nažalost, osim njegovih žitelja, tek manji broj ljudi zna da se u Zaprešiću i njegovoj okolici nalaze brojne atrakcije, odnosno čak šest dvoraca!
Zaprešić Zaprešić

To su Novi Dvori, jedna od najbolje očuvanih vlastelinskih cjelina u Hrvatskoj, zatim Lužnica, predivan dvorski kompleks s još ljepšim perivojem, barokni dvorac Oršić u Gornjoj Bistri iz 18. stoljeća, Januševec u Prigorju Brdovečkom, historicistički dvorac Jakovlje iz 18. stoljeća te dvorac Laduč u istoimenom mjestu uz granicu sa Slovenijom.

Osim bogate povijesne ponude, Zaprešić nudi i gastronomske specijalitete, prirodne rezervate, tradicionalne manifestacije, kao i sportske sadržaje, od kojih neki i nisu tako uobičajeni, poput preponskog jahanja i golfa.

Zato, ako ste negdje u blizini i imate vremena, a vani je lijep dan, iskoristite ga i posjetite ovaj grad i okolicu, jer zaista se ima što za vidjeti.

Smještaj u Zaprešiću

Budući da je Zaprešić vrlo blizu Zagrebu, ponuda smještaja u samome gradu vrlo je slaba, pa ako odlučite prenoćiti u Zaprešiću, to možete učiniti u obiteljskom pansionu Gec, dok se već par kilometara dalje nalaze hoteli na zapadnom dijelu Zagreba, poput Antunovića, Holidaya ili Nove Galerije. Nedaleko je i poznato turističko središte Samobor, gdje se nalaze hoteli Livadić i Lavica.

Za detaljnije pretraživanje smještaja u Zaprešiću možete se poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirima za pretraživanje desno i ispod teksta.

Provjerite cijene smještaja u Zaprešiću

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Zaprešić

Karta Zaprešića sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Zaprešiću.

Prijevoz do Zaprešića

Zaprešić je vrlo blizu Zagreba i iz hrvatske prijestolnice prilično je lako doći do njega, a zahvaljujući toj povezanosti iz njega se lako i brzo može do brojnih domaćih i stranih odredišta.

Što posjetiti (znamenitosti) u Zaprešiću

Zaprešić i njegova okolica poznati su po brojnim dvorcima. Izdvojili smo neke od njih koje biste svakako trebali obići za vrijeme svog posjeta Zaprešiću.