Zaprešić

Zaprešić se smjestio 15-ak kilometara zapadno od Zagreba i danas u njemu živi nešto više od 25.000 stanovnika. Nažalost, osim njegovih žitelja, tek manji broj ljudi zna da se u Zaprešiću i njegovoj okolici nalaze brojne atrakcije, odnosno čak šest dvoraca!
Zaprešić Zaprešić

To su Novi Dvori, jedna od najbolje očuvanih vlastelinskih cjelina u Hrvatskoj, zatim Lužnica, predivan dvorski kompleks s još ljepšim perivojem, barokni dvorac Oršić u Gornjoj Bistri iz 18. stoljeća, Januševec u Prigorju Brdovečkom, historicistički dvorac Jakovlje iz 18. stoljeća te dvorac Laduč u istoimenom mjestu uz granicu sa Slovenijom.

Osim bogate povijesne ponude, Zaprešić nudi i gastronomske specijalitete, prirodne rezervate, tradicionalne manifestacije, kao i sportske sadržaje, od kojih neki i nisu tako uobičajeni, poput preponskog jahanja i golfa.

Zato, ako ste negdje u blizini i imate vremena, a vani je lijep dan, iskoristite ga i posjetite ovaj grad i okolicu, jer zaista se ima što za vidjeti.

Smještaj u Zaprešiću

Budući da je Zaprešić vrlo blizu Zagrebu, ponuda smještaja u samome gradu vrlo je slaba, pa ako odlučite prenoćiti u Zaprešiću, to možete učiniti u obiteljskom pansionu Gec, dok se već par kilometara dalje nalaze hoteli na zapadnom dijelu Zagreba, poput Antunovića, Holidaya ili Nove Galerije. Nedaleko je i poznato turističko središte Samobor, gdje se nalaze hoteli Livadić i Lavica.

Za detaljnije pretraživanje smještaja u Zaprešiću možete se poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirima za pretraživanje desno i ispod teksta.

Provjerite cijene smještaja u Zaprešiću

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Zaprešić

Karta Zaprešića sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Zaprešiću.
Prijevoz do Zaprešića

Prijevoz do Zaprešića

Zaprešić je vrlo blizu Zagreba i iz hrvatske prijestolnice prilično je lako doći do njega, a zahvaljujući toj povezanosti iz njega se lako i brzo može do brojnih domaćih i stranih odredišta.

Što posjetiti (znamenitosti) u Zaprešiću

Zaprešić i njegova okolica poznati su po brojnim dvorcima. Izdvojili smo neke od njih koje biste svakako trebali obići za vrijeme svog posjeta Zaprešiću.
Vremenska prognoza za Zaprešić

Vremenska prognoza za Zaprešić (10 dana)

Provjerite dugoročnu vremensku prognozu za Zaprešić.