Noćni život u Dublinu

Kao grad s velikom populacijom mladih ljudi, što domaćih, što studenata i stranih gostiju, Dublin je izvrsno mjesto za noćni provod.
Noćni život u Dublinu Noćni život u Dublinu

Područje s najvećom koncentracijom pubova, barova i klubova jest Temple Bar, dio grada koji je glavno odredište za vikend zabavu, ali jednako tako i za tjedni provod. Tu se nalazi više od 20 barova i 70 restauranata/kafića, plus još brojni hoteli, hosteli i prodavaonice, pa ne treba čuditi da katkad izgleda poput košnice, pogotovo popodne i navečer kad ekipa nerijetko veselo i pijano pjeva iz sveg glasa :)

Najpoznatiji pubovi svakako su Oliver St John Gogarty (www.gogartys.ie), koji ujedno ima vlastiti hostel i restaurant; The Temple Bar (www.thetemplebarpubdublin.com), sa svojim prepoznatljivim crvenim pročeljem i mjesto koje je nekoliko godina zaredom bilo proglašavano najboljim irskim glazbenim pubom; Fitzsimons Bar (www.fitzsimonshotel.com), također s vlastitim smještajem i glazbenim klubom; The Ha'penny Bridge Inn, u kojem možete osjetiti atmosferu 'izvornog Dublina'; te The Quays Bar.

Najstariji pub u Dublinu je The Brazen Head (www.brazenhead.com) koji datira iz čak 1198. godine! Smješten u blizini katedrale Christ Church i tvornice Guinness, svakako je mjesto koje vrijedi posjetiti.

Od klubova se ističu Club M (www.clubm.ie), smješten u samom središtu Temple Bara; The Vaults (www.thevaults.ie), odlična kombinacija bara, restauranta i kluba; Rí-Rá (www.rira.ie), klub gdje se svira soul i funk; rock klub Bruxelles u Grafton ulici; te Lillies Bordello (www.lilliesbordello.ie), mjesto u koje najčešće izlaze slavni i oni koji to žele biti.

Ulaz u klubove plaća se od 5 do 15 eura, ovisno o danu u tjednu, a subotom je uglavnom najskuplje. Točenje alkohola mlađima od 18 godina strogo je zabranjeno, pa se nemojte začuditi ako od vas zatraže osobnu iskaznicu. Pubovi ne naplaćuju ulaz, preko tjedna obično rade do 00:30 sati, a vikendom do 2:00 sata.

Ako volite izlaske po lounge i trendy barovima, a i ljubitelji ste house glazbe, preporuka su Traffic u ulici Abbey; aka bar (www.aka-bar.com) u blizini Graftona; Cocoon u Dawson ulici; te Café en Seine, jedan je od najboljih barova u Dublinu, a bio je takvim i službeno proglašen u nekoliko navrata zbog svog jedinstvenog stila uređenja. Cijene pića na ovim mjestima znatno su više nego inače, a sam Dublin je ionako poznat po svojim visokim cijenama.

Provjerite cijene smještaja u Dublinu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti