Shopping u Dublinu

Shopping u Dublinu uglavnom je koncentriran oko dvije ulice, Grafton Street i Henry Street, a zanimljivo je da se većina prodavaonica nalazi unutar nekih od brojnih robnih kuća ili centara.
Shopping u Dublinu Shopping u Dublinu

U Graftonu možete pronaći vjerojatno najpoznatije lokalne brendove, kao što su robna kuća Brown Thomas (www.brownthomas.com), draguljarnica Weirs (www.weirandsons.ie) ili popularni Bewley's Cafe (www.bewleyscafetheatre.com). Pri vrhu ulice nalazi se i shopping centar Stephens Green (www.stephensgreen.com).

S druge strane rijeke Liffey, u ulici Henry, nalazi se nekoliko shopping centara - ILAC, Jervis (www.jervis.ie), Arnotts (www.arnotts.ie), u kojemu možete pronaći najluksuznije robne marke, te Dunnes (www.dunnesstores.ie).

Ako više volite kupnju izvan središta grada, to možete učiniti u dva najveća shopping centra u Dublinu - Blanchardstownu (www.blanchardstowncentre.ie), gdje se nalaze Bershka, Ecco, H&M, Marks&Spencer, Miss Selfridge, Topshop, Zara itd., kao i hotel Crowne Plaza, te u Dundrumu (www.dundrum.ie) gdje su Esprit, French Connection, Furla, G Star, H&M, Hugo Boss, Lacoste, Mango, Morgan, Principles, Timberland, Tommy Hilfiger, Zara itd.

SUVENIRI

Najpoznatiji lanac suvenirnica u Dublinu je Carroll's (www.carrollsirishgifts.com). Ima ih na više mjesta u gradu, ali gotovo u svakoj je konstantna gužva, što nas i ne treba čuditi budući da su Irci zaista odlični majstori što se tiče marketinga i brendiranja svojih znamenitosti. Kad uđete u jednu od suvenirnica, nakon par minuta imat ćete osjećaj da biste kupili barem pola dućana, a kad biste i učinili to, ne bi vam bilo žao. :)

Većina suvenira (majice, čaše, magneti, privjesci, nakit itd.) podijeljena je po nekoj tematici, poput djeteline, keltskog križa, harfe, Guinnessa, Jamesona ili sveprisutnih Finniansa - legendarnih irskih čovječuljaka koji uglavnom prenose neku veselu poruku ili molitvu. Tu su i CD-i s tradicionalnom irskom glazbom, zastave, dresovi te zeleni šeširi, posebno popularni u vrijeme Dana sv. Patrika.

Provjerite cijene smještaja u Dublinu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti