Abruzzo

Abruzzo, regija koja se proteže od Apenina do Jadranskog mora većinom je planinski i zahtjevan teren.
Gran Sasso Gran Sasso

Na brdskom dijelu smještena su skijališta i odmarališta, dok je u podnožju iznimna dolina prepuna antičkih naselja. U prekrasnom Nacionalnom parku Abruzzo obitavaju posebne životinjske vrste, poput zlatnog orla, smeđeg medvjeda i vukova.

2009. godine ova je regija u svjetske medije dospjela zbog jedne tragedije. Naime, pogodio ju je razoran potres te je uništen velik broj brižno čuvanih svjedoka prošlosti.

Što posjetiti (odredišta) u Abruzzu

L'Aquila

Istoimena provincija u kojoj je smješten grad L'Aquila jedina je u regiji Abruzzo s izlazom na Jadransko more. L'Aquila se zbog svojih brojnih ljepota naziva i 'Salzburg Italije'. Velik prostor L'Aquile nepresušan je izvor različitih dijalekata, običaja i prirodnih ljepota. Zbog spomenutog velikog potresa, na području L'Aquile još uvijek se odvija restauracija brojnih spomenika, među kojima su neki od najznačajnijih dvorac Castel di Sangro te monumentalni kompleks sa crkvom sv. Petra.

Chieti

Ribarski gradić smješten tik uz obalu Jadranskog mora poznat je po ribarskim 'instalacijama' koje se nazivaju trabocchi te velikom arheološkom muzeju.

Vasto

Gradić čija je obala jedna od najomiljenijih među lokalnim stanovništvom. Osim starog dijela grada i prekrasnih plaža u Vastu, zanimljive su i Katedrala San Giuseppe iz 18. stoljeća te palača D'Avalos.

Pescara

Pescara, obalni gradić, rodno je mjesto talijanskog pisca Gabriela D'Annunzia. U njemu je smješten veliki Nacionalni park Gran Sasso, u kojemu možete vidjeti svu raznolikost flore i faune. Ako se poželite zabaviti i vidjeti kako se opušta lokalno stanovništvo, posjetite ulicu Corso Monthone, središte noćnog života.

Teramo

Teramo je poznat po 'Sedam sestara' - sedam mediteranskih odmarališta s dugim pješčanim plažama, upotpunjenima šumama palmi i oleandara.