Plaže u Algheru

Alghero je grad poznat po brojnim lijepim plažama u svojoj blizini, ali i u samom gradu.
Plaže u Algheru Plaže u Algheru

Alghero je na glasu kao odredište koje na Sardiniji najbolje spaja tradicionalni ljetni turizam, odnosno uživanje u lješkarenju na plažama i gradski turizam, odnosno kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu koju gosti mogu razgledavati.

Lido

Ogleda se to i po tome što gotovo u samom središtu grada, tek nekoliko stotina metara od starih gradskih zidina, počinje otprilike dva kilometra duga plaža Lido, nazvana tako zato što se sastoji od dva 'Lida', a to su Lido di San Giovanni i Lido Novelli. Podloga se sastoji od prekrasnog bijelog pijeska, no on je ponekad 'skriven' zbog mnogo algi i biljaka koje more nanese na obalu. Lido je osim zbog svoje pozicije i bijelog pijeska omiljen i zbog mnoštva sadržaja. Tu su brojni kafići, barovi i restauranti, a mogu se i iznajmljivati suncobrani, ležaljke, kanui i sl.

Maria Pia

Nastavite li dalje prema sjeveru, odnosno Fertiliji, stižete do Marije Pie, još jedne plaže s bijelim pijeskom. Za razliku od Lida, okruženog hotelima, zgradama i prometnicom, Maria Pia nalazi se između mora i šume s gusto poslaganim smrekama, što je čini posebno omiljenom među onima koji traže kakav-takav mir i mogućnost zaklona od sunca. More je plitko, slično kao i kod Lida, a raspolaže i kafićima te restaurantima.

Ostale plaže

Južno od gradskih zidina, ispod ulica Lungomare Dante i Lungomare Valencia nalazi se nekoliko manjih plaža. Kao i u slučaju Lida, možete uživati u kupanju s pogledom na bedeme Alghera, što je doista poseban doživljaj.

U nastavku prema jugu, nalazi se Calabona, jedna od rijetkih plaža u okolici, pa i na Sardiniji općenito, koja nije sasvim pješčana.

Želite li nešto posebno, ali malo udaljenije, svakako razmislite o plažama Bombarde i Lazzaretto, koje spadaju u Regionalni park Porto Conte i od Alghera se nalaze 15-20 minuta vožnje automobilom ili autobusom.

Provjerite cijene smještaja u Algheru

Prijava
Odjava
Soba
Gosti