Prijevoz do Alghera

Alghero ima svoju zračnu luku, a kopnenim putem dobro je povezan i s ostatkom Sardinije.
Prijevoz do Alghera Prijevoz do Alghera

Zračni prijevoz do Alghera

Alghero se nalazi na sjeverozapadnom dijelu Sardinije te ima svoju zračnu luku. Povezanost s ostalim europskim odredištima tijekom sezone vrlo je dobra, a za njega lete i niskotarifni prijevoznici. Ponudu povoljnih letova i popis izravnih poveznica iz Hrvatske i(li) susjednih država možete vidjeti u članku o ZL Alghero.

Zračna luka Alghero (Fertilia)

Zračna luka Alghero je mala, ali lijepo uređena. Ima nekoliko prodavaonica, kao i mnoštvo ureda za najam automobila. Kao što je to i inače slučaj, ako se odlučite na najam u zračnoj luci, cijena je znatno viša nego kod rezerviranja unaprijed, pa preporučujemo uspoređivanje cijena i odabir automobila prije putovanja.

S gradom je povezana autobusnim linijama. Autobusna postaja nalazi se ispred ulaza u terminal. Polasci su česti i usklađeni s polijetanjima/slijetanjima zrakoplova, a vožnja traje 20-30 minuta.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju autobusom na relaciji ZL Alghero - središte Alghera ili obratno: 1,50 EUR

Prijevoz do ostalih odredišta na Sardiniji

Putujete li automobilom, vlastitim ili iznajmljenim, gotovo cijeli otok vam je brzo i lako dostupan. Jedina iznimka je Cagliari, do kojeg se vozi nešto manje od tri sata. Do Sassarija se vozi oko pola sata, Bosa je udaljena manje od sat vremena, dok do Castelsarda treba oko sat vremena. Do Olbije vožnja traje nešto manje od dva sata, kao i do Oristana.

Alghero je s ostatkom otoka dobro povezan linijama ARST-a (www.arst.sardegna.it) te se tijekom sezone do većine važnih odredišta može izravnim linijama. Izvan sezone su polasci nešto rjeđi te može biti teško uskladiti posjet većem broju mjesta u istom danu. Cijene karata ovise o kilometraži, a neke od njih možete provjeriti u tablici ispod.

Linija Cijena
Alghero - Fertilia (ARST, bus) 1,20 EUR (2,00 EUR povratna)
Alghero - Maristella (ARST, bus) 1,50 EUR (2,50 EUR povratna)
Alghero - Capo Caccia (ARST, bus) 2,50 EUR (4,50 EUR povratna)
Alghero - Sassari (ARST, bus) 3,00 EUR (5,50 EUR povratna)
Alghero - Sassari (ARST, vlak) 2,20 EUR (3,80 EUR povratna)
Alghero - Porto Torres (ARST, bus) 3,50 EUR (6,50 EUR povratna)
Alghero - Bosa (ARST, bus) 3,50 EUR (6,50 EUR povratna)
Alghero - Stintino (SardaBus) 7,00 EUR (14,00 EUR povratna)

Najčešći su polasci za susjednu Fertiliju, koja je i najbliža. Do Capo Caccije i Neptunove špilje u sezoni se vozi tri puta dnevno, no od listopada do ožujka postoji samo jedna dnevna poveznica, pa imajte to na umu ako se ondje zateknete u to doba.

Vožnja do Sassarija ARST-ovim autobusima traje nešto manje od sat vremena, kao i do Bose. Do Stintina pak prometuje SardaBus (www.sardabus.it), a zanimljivo je da Alghero ima i svoju željezničku prugu, no ona je vrlo kratka i prometuje samo do Sassarija, regionalnog željezničkog čvorišta, odakle možete nastaviti putovanje sve do, primjerice, Cagliarija na krajnjem jugu Sardinije.

Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
30. 01. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Algheru

Prijava
Odjava
Soba
Gosti