Castelsardo

Na čarobnom otoku poput Sardinije teško se istaknuti, no gradić Castelsardo očarava svojom slikovitošću i raznolikošću prirodno-povijesnih atrakcija na maloj površini.
Castelsardo Castelsardo

Castelsardo jedno je od onih mjesta zbog kojih se zaljubite u Sardiniju. Impozantni dvorac na vrhu brda koje se nadvilo nad gradom i ispod kojeg se prema idiličnoj obali spuštaju vijugave uličice prepune šarenih kuća, slika je koja se pamti.

Srednjovjekovni gradić današnje je konture počeo dobivati tijekom vladavine obitelji Doria, koja je i sagradila dvorac koji danas dominira Castelsardom. Nastao je u 12. stoljeću i do danas je ostao vrlo dobro očuvan.

Castelsardo sredinom 15. stoljeća prelazi u ruke Aragonskog kraljevstva, kojemu je taj gradić predstavljao važnu utvrdu. Tijekom njihove vladavine, na prijelazu sa 16. na 17. stoljeće izgrađena je i Katedrala, jedna od najvažnijih gradskih znamenitosti.

Početkom 18. stoljeća na vlast dolazi obitelj Savoy, plemićka obitelj koja je utemeljila Talijansko kraljevstvo, pa je tako Castelsardo konačno politički integriran u ostatak Sardinije i kasnije Italije.

Castelsardo danas

Castelsardo je izrazito privlačno mjesto, idealno za jednodnevni izlet, ali i dulji boravak ako nemate namjeru previše putovati po Otoku. Velika su mu prednost niske cijene smještaja u okolnim naseljima, koje u sezoni mogu biti gotovo dvostruko niže od nedalekog Alghera ili susjedne Coste Smeralde.

Šetnja gradskim ulicama ugodna je i zanimljiva, ali zahvaljujući brdovitosti grada može biti pomalo iscrpljujuća tijekom vrućih ljetnih dana. Po Castelsardu je 'razbacano' mnoštvo zgodnih restauranata, a i suvenirnice ćete lako naći.

Ako se ondje zateknete tijekom toplijeg dijela godine, nikako nemojte propustiti kupanje na plaži u zapadnom dijelu mjesta, u blizini marine, gdje osim mekanog pijeska i prekrasnog mora možete uživati u nenadmašnom pogledu na grad.

Provjerite cijene smještaja u Castelsardu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Castelsardo
Jeftini letovi iz/do Castelsarda

Jeftini letovi iz/do Castelsarda

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Castelsarda? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Plaže u Castelsardu

Castelsardo je okružen prekrasnim plažama, koje se mogu svrstati u neke od najboljih gradskih plaža na Sardiniji.

Prijevoz do Castelsarda

Castelsardo se nalazi na samom sjeveru Otoka, no lako je dostupan vlastitim ili javnim prijevozom.

Smještaj u Castelsardu

Castelsardo je vrlo privlačno odredište ne samo zbog svoje ljepote, nego i zbog povoljnih cijena smještaja u samome gradu i njegovoj okolici.

Što posjetiti (znamenitosti) u Castelsardu

Castelsardo je malen grad, ali povijesna jezgra puna je zanimljivih građevina.