Javni prijevoz u Firenci

Firenca je srednje velik grad i javni prijevoz će vam s vremena na vrijeme vjerojatno zatrebati. Tu nastupa dobro organizirana mreža javnog prijevoza, koja se sastoji od autobusa i jedna tramvajske linije.
Javni prijevoz u Firenci Javni prijevoz u Firenci

Autobusi (www.ataf.it) će vas dovesti blizu svih važnih gradskih znamenitosti i to po povoljnim cijenama (vrste i cijene karata pogledajte u tablici ispod). Tramvajska mreža za sada se sastoji samo od jedne linije, no taj broj bi se u idućim godinama trebao povećati.

Glavni autobusni kolodvor zapravo je Santa Maria Novella, glavni željeznički kolodvor. Nemojte se 'švercati', jer su karte jeftine, kontrole česte, a kazne visoke.

Taksiji su u Firenci prilično skupi i većina turista koristi ih samo noću, s obzirom da su opcije za javni prijevoz tada praktički nepostojeće. Ako se odlučite za taksi, trebate ih ili pozvati telefonski ili otići do njihovih stajališta, kojih je po gradu mnogo.

Vrste i cijene karata za javni prijevoz u Firenci

Vrsta karte Cijena
Redovna karta
Vrijedi 90 minuta od poništavanja. Ako kartu kupujete u vozilu, poželjno je da imate točan iznos potreban za kupnju karte, jer vam vozač nije dužan vratiti višak.
1,20 € izvan vozila
2,00 € u vozilu
Karnet s 4 karte
Obuhvaća četiri redovne karte. Svaka vrijedi 90 minuta od poništavanja. Može ga koristiti više osoba, s time da onda svaki putnik poništava po jednu kartu.
4,70 €
Carta AGILE € 10,00
Elektronička kartica na kojoj je pohranjeno deset redovnih karata. Može je koristiti više osoba, s time da onda svaki putnik poništava po jednu kartu. Poništavanje se obavlja onoliko puta koliko putnika koristi Cartu AGILE.
10,00 €
Carta AGILE € 20,00
Elektronička kartica na kojoj je pohranjena 21 redovna karta. Može je koristiti više osoba, s time da onda svaki putnik poništava po jednu kartu. Poništavanje se obavlja onoliko puta koliko putnika koristi Cartu AGILE.
20,00 €
Carta AGILE € 30,00
Elektronička kartica na kojoj je pohranjeno 35 redovnih karata. Može je koristiti više osoba, s time da onda svaki putnik poništava po jednu kartu. Poništavanje se obavlja onoliko puta koliko putnika koristi Cartu AGILE.
30,00 €
'Parking' karte
Ove karte prodaju se samo na 500 parkometara na javnim parkiralištima. Vrijede 100 minuta od trenutka izdavanja te ih nije potrebno poništavati u vozilu (vrijeme kada karta ističe upiše se pri izdavanju karte).
1,20 €
24-satna karta
Vrijedi 24 sata nakon prvog poništavanja. Može se koristiti za neograničen broj vožnji. Nije prenosiva.
5,00 €
3-dnevna karta
Vrijedi na dan poništavanja i tijekom sljedeća dva dana. Može se koristiti za neograničen broj vožnji. Nije prenosiva i na njoj mora biti upisano ime korisnika.
12,00 €
7-dnevna karta
Vrijedi na dan poništavanja i tijekom sljedećih šest dana. Može se koristiti za neograničen broj vožnji. Nije prenosiva i na njoj mora biti upisano ime korisnika.
18,00 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
05. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti