Javni prijevoz u Firenci

Firenca je srednje velik grad i javni prijevoz će vam s vremena na vrijeme vjerojatno zatrebati. Tu nastupa dobro organizirana mreža javnog prijevoza, koja se sastoji od autobusa i jedne tramvajske linije.
Javni prijevoz u Firenci Javni prijevoz u Firenci

Autobusi (www.ataf.net) će vas dovesti blizu svih važnih gradskih znamenitosti i to po povoljnim cijenama (vrste i cijene karata pogledajte u tablici ispod). Tramvajska mreža za sada se sastoji od dvije linije. Linija T2 otvorena je u veljači 2019. i povezuje zračnu luku Firenca sa središtem grada.

Glavni autobusni kolodvor zapravo je Santa Maria Novella, glavni željeznički kolodvor. Nemojte se 'švercati', jer su karte jeftine, kontrole česte, a kazne visoke.

Taksiji su u Firenci prilično skupi i većina turista koristi ih samo noću, s obzirom da su opcije za javni prijevoz tada prilično loše. Ako se odlučite za taksi, trebate ih ili pozvati telefonski ili otići do njihovih stajališta, kojih je po gradu mnogo.

Vrste i cijene karata za javni prijevoz u Firenci

Vrsta karte Cijena
Redovna karta
Vrijedi 90 minuta od poništavanja. Ako kartu kupujete u vozilu, poželjno je da imate točan iznos potreban za kupnju karte, jer vam vozač nije dužan vratiti višak.
1,50 € izvan vozila
2,50 € u vozilu
Karnet s 10 karata
Obuhvaća deset redovnih karata. Svaka vrijedi 90 minuta od poništavanja. Može ga koristiti više osoba, s time da onda svaki putnik poništava po jednu kartu.
14,00 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
07. 03. 2019.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti