Noćni život u Firenci

Noćni život u Firenci uglavnom se temelji na zabavi prilagođenoj studentima, koji iz cijelog svijeta dolaze studirati umjetnost i talijanski jezik. Za ulaz u klubove obično se naplaćuje pozamašna svota, 10-20 eura, ali najveći dio tog iznosa možete potrošiti na piće. Ipak, nemojte se nadati tome da ćete imati 'cuge' za cijelu večer, jer su cijene bilo kakvog boljeg napitka rijetko ispod pet eura.
Noćni život u Firenci Noćni život u Firenci

Područja grada gdje se najčešće izlazi mogli bismo podijeliti na tri dijela - Piazza del Duomo, Piazza della Signoria i Oltrarno, koji se nalazi s južne strane rijeke. Naravno, osim klasičnih noćnih izlazaka, i ovdje ćete, kao i svugdje u Italiji, pronaći odlične kafiće u kojima možete uživati u jutarnjim kavama i prepričavati događaje od prošlog dana.

Vezano uz kavu, kao i za većinu drugih napitaka, cijena varira ovisno o tome pijete li ju za šankom kafića ili na terasi, pa tako, primjerice, espresso 's nogu' može koštati jedan euro, a za stolom i do tri-četiri eura.

Najpopularniji veći klubovi su Yab (www.yab.it), Tenax i Meccano. Od pubova i cocktail barova izdvojili bismo The Old Stove pubove (www.theoldstovepub.com), od kojih se jedan nalazi pokraj Palazzo Vecchio, a drugi je smješten odmah pokraj Duoma, kao i Astor Caffe, a tu su još i Note di Vino, Slowly, Capocaccia i Noir.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti