Prijevoz do Firence

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do toskanskoga središta. Saželi smo kako do Firence autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Firence Prijevoz do Firence

Željeznički prijevoz do Firence

Izravne linije vlakom iz Hrvatske za Firencu nema. Najbrža i najpovoljnija opcija je prijevoz autobusom od Zagreba do Trsta ili od Rijeke do Trsta, a zatim se u Trstu ili Veneciji može presjesti na izravni vlak za Firencu.

Izravni vlakovi između Venecije i Firence prometuju otprilike svakih sat vremena, pa i češće. Vožnja obično traje od dva do tri sata, ovisno o tome koju vrstu vlaka odaberete.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Venecija - Firenca (InterCity): 28,50 EUR
Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Venecija - Firenca (Frecciaargento ili Frecciarossa): od 29,00 EUR naviše

Ako se odlučite za vlak InterCity, imajte na umu da ti vlakovi stižu na postaju Firenze Rifredi, koja je udaljena pet minuta vožnje vlakom od glavnog kolodvora Santa Maria Novella. Vlakovi između ta dva kolodvora voze prilično često, nekad i svakih 10 minuta, a kad imate kartu za regionalni vlak, primjerice do Firenze Rifredi, prijevoz do Firenze S. M. N. besplatan je. Jednako vrijedi i u suprotnom smjeru.

Firenca je i izvrsna polazišna točka za obilazak okolnih toskanskih gradova i sela. Tako postoje desetci dnevnih linija prema Pisi, Sieni, Lucci, Pratu, Arezzu, Livornu itd.

Većina spomenutih gradova ima željezničke kolodvore u centru mjesta, dok Pisa i Siena svoje glavne kolodvore imaju smještene oko pola sata hoda do glavnih znamenitosti, što se lako prijeđe lokalnim autobusima ili pješice. Ako se odlučite za posjet San Gimignanu, treba spomenuti da vlak vozi do mjesta Poggibonsi, nakon čega se presjeda na autobus koji za desetak minuta stiže u San Gimignano.

Autobusni prijevoz do Firence

Firenca je autobusima izravno povezana sa Zagrebom. Više o toj liniji možete doznati na zasebnoj stranici:

U Firenci autobusi staju na terminalu u ulici Santa Caterina da Siena, odmah uz glavni željeznički kolodvor - Santa Maria Novella.

Zračni prijevoz do Firence

Za talijanske pojmove, zračna luka Firenca ostvaruje relativno malen promet. Zahvaljujući niskotarifnim prijevoznicima, zračna luka u Pisi privlači više putnika te je često prvi izbor onih koji putuju u Toskanu. Ipak, između Firence i Hrvatske održava se jedna zračna poveznica, a više o jeftinim kartama i linijama za Firencu pročitajte u zasebnom članku:

Terravision (www) vozi svakodnevno iz Zračne luke Pisa do glavnog kolodvora u Firenci - S. M. Novella, a vožnja traje oko 70 minuta.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju Terravisionovim autobusom na relaciji ZL Pisa - Firenca: 4,99 EUR

Odmah pokraj zračne luke je i željeznička postaja koja vodi do glavnog gradskog kolodvora Pisa Centrale, s kojeg za 50-90 minuta (ovisno o vrsti vlaka) možete stići do središta Firence.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Firenca - Pisa: 8,40 EUR
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
02. 02. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti