Prijevoz do Firence

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do toskanskoga središta. Saželi smo kako do Firence autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Firence Prijevoz do Firence

Autobusni prijevoz do Firence

Firenca je autobusima izravno povezana sa Zagrebom. Više o toj liniji možete doznati na zasebnoj stranici:

Željeznički prijevoz do Firence

Izravne linije vlakom iz Hrvatske za Firencu nema. Najbrža i najpovoljnija opcija je prijevoz autobusom od Zagreba do Trsta ili od Rijeke do Trsta, a zatim se u Trstu ili Veneciji može presjesti na izravni vlak za Firencu.

Izravni vlakovi između Venecije i Firence prometuju otprilike svakih sat vremena, pa i češće. Vožnja traje oko dva sata.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Venecija - Firenca (Frecciaargento ili Frecciarossa): od 25 EUR naviše

Firenca je i izvrsna polazišna točka za obilazak okolnih toskanskih gradova i sela. Tako postoje desetci dnevnih linija prema Pisi, Sieni, Lucci, Pratu, Arezzu, Livornu itd.

Većina spomenutih gradova ima željezničke kolodvore u centru mjesta, dok Pisa i Siena svoje glavne kolodvore imaju smještene oko pola sata hoda do glavnih znamenitosti, što se lako prijeđe lokalnim autobusima ili pješice. Ako se odlučite za posjet San Gimignanu, treba spomenuti da vlak vozi do mjesta Poggibonsi, nakon čega se presjeda na autobus koji za desetak minuta stiže u San Gimignano.

Zračni prijevoz do Firence

Za talijanske pojmove, zračna luka Firenca ostvaruje relativno malen promet. Zahvaljujući većem broju niskotarifnih prijevoznika, zračna luka u Pisi privlači više putnika te je često prvi izbor onih koji putuju u Toskanu. Letove za Firencu možete potražiti na zasebnoj stranici:

U veljači 2019. otvorena je nova tramvajska linija - T2 - koja povezuje zračnu luku sa središtem Firence. Cijene prijevoza možete provjeriti u članku o javnom prijevozu u Firenci.

Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
07. 03. 2019.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti