Shopping u Firenci

Glavne shopping ulice u Firenci smještenu su na potezu od Katedrale i Piazza della Repubblica prema mostu Ponte Vecchio. To su ulice Via Roma, Via Calimala i Via Por Santa Maria.
Shopping u Firenci Shopping u Firenci

Tu ćete pronaći prodavaonice modnih dizajnera kao što su Gucci, Miu Miu, Hugo Boss ili Liu Jo, kao i 'pristupačnije' marke poput Conte of Florence, Zara, H&M, Massimo Dutti, Miss Sixty, Puma itd. U pokrajnjim ulicama i trgovima, kao što su Piazza della Signoria, Via dei Calzaiuoli i Via dei Lamberti, nalaze se Chanel, Diesel i Nautica.

Od tradicionalne ponude koju Firenca i Toskana nude, tu su prodavaonice i štandovi s proizvodima od keramike, kože te neizostavnog vina. Sve njih, uz već spomenute trgovačke ulice i trgove, najviše možete pronaći oko bazilike San Lorenzo, gdje je i glavna gradska tržnica (Mercato Centrale).

Outleti

Otprilike na pola sata do sat vremena vožnje izvan grada nalaze se brojni tvornički outleti poznatih robnih marki. U mjestu Montevarchi nalazi se Prada, Miu Miu, Jil Sander i Helmut Lang, u mjestu Incisa in Val d'Arno je Dolce&Gabbana, Fendi i Cellini, dok se pokraj grada Leccio nalazi The Mall (www.themall.it), u kojemu su smješteni Alexander McQueen, Emanuel Ungaro, Ermenegildo Zegna, Fendi, Giorgio Armani, La Perla, Pucci, Salvatore Ferragamo, Valentino itd.

Radno vrijeme

Kao i drugdje u Italiji, treba imati na umu da trgovine ne rade dugo kao kod nas. Obično se otvaraju ujutro u 10-11 sati, a zatvaraju oko 20:00. Nedjeljom velik dio njih ne radi, dok ostali, najčešće poznati lanci kao H&M i Zara otvaraju nešto kasnije, najčešće u 11:00 sati. Neki od takvih lanaca i rade nešto dulje, npr. do 21:00 sat. Dio trgovina radi i dvokratno.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti