Ostale znamenitosti u Firenci

Tko bi htio razgledati još neke od brojnih znamenitosti, preporuka su svakako crkve San Lorenzo (ulaznica tri eura), Santa Croce (ulaznica pet eura) i Santa Maria Novella (ulaznica 3,50 eura).
Ostale znamenitosti u Firenci Ostale znamenitosti u Firenci

San Lorenzo poznat je po kapelici obitelji Medici (Capella dei Principi), Donatellovim propovjedaonicama, kao i po Michelangelovim stubama koje vode u tamošnju knjižnicu.

Santa Croce crkva je u kojoj se nalaze grobnice velikana kao što su Dante, Galileo ili Michelangelo, a tu su i nekoliko vrijednih crkvenih umjetnina te ikona, ponajviše fresaka pokraj oltara i križeva, od kojih izdvajamo Cimabueovo 'Raspelo'. Pokraj crkve nalazi se i kapela Pazzi, koju je dizajnirao Brunelleschi, a smatra se vrhunskom građevinom svoga vremena - rane renesanse.

Santa Maria Novella gotička je crkva koju su izgradili dominikanci, a poznata je po brojnim kapelicama od koji izdvajamo Španjolsku kapelu, Strozzijevu kapelu i Tornabuonijevu kapelu, a sve ih ukrašavaju izvrsne freske.

Za svaku preporuku je i Piazzale Michelangelo, s predivnim pogledom na gradsku panoramu, pogotovo prije zalaska Sunca, kad se na okolnim stubama skupi i nekoliko stotina posjetitelja. Ako imate vremena, izdvojite barem jedan dan putujući po živopisnim toskanskim brežuljcima i uživajući u lokalnoj arhitekturi i gastronomskoj ponudi, poput nezaobilaznog vina chiantija.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti