Piazza della Signoria

Piazza della Signoria glavno je političko središte nekadašnje Firentinske republike, a danas jedan od dva najpoznatija trga u Firenci, oko kojeg se nalaze znamenitosti poput Palazzo Vecchio, galerije Uffizi, Loggia dei Lanzi, gdje je smještena statua Perzeja kako drži Meduzinu glavu u ruci, te nekoliko gradskih palača.
Piazza della Signoria Piazza della Signoria

Tu su još spomenik firentinskom vojvodi Cosimu I., Neptunova fontana te skulptura Michelangelova Davida, koja je ustvari kopija, dok se original čuva u Akademiji.

Trg je inače dobio ime po Palazzo della Signoria, što je drugo ime za Palazzo Vecchio, tj. 'staru palaču', koja je ujedno i gradska vijećnica. Gradnja palače započela je pri samom kraju 13. stoljeća, a krasi ju oblik prave tvrđave s izraženim tornjem, čime se htjela pokazati važnost i moć tadašnje Republike. U prošlosti je zvono unutar tornja pozivalo građane na okupljanje kad je prijetila opasnost od požara, poplave ili neprijateljskog napada.

Ulaznica za razgledavanje Palače iznosi šest eura i zaista vrijedi tih novaca, budući da ćete unutar nje moći vidjeti bogato ukrašene svodove, najčešće slikama ili zlatom (Salone dei Cinquecento i Sala dei Gigli), a tu je još i veliki globus iz doba otkrića novih kontinenata, kao i brojna druga umjetnička djela.

Provjerite cijene smještaja u Firenci

Prijava
Odjava
Soba
Gosti