La Scala

Osim jednom od najpoznatijih katedrala, Milano se ponosi i jednom od najznamenitijih opernih kuća na svijetu.
La Scala La Scala

La Scala je nastala kao nasljednik Teatro Regio Ducalea, kazališta koje je uništeno u požaru početkom 1776. godine. Vlasnici privatnih loža u spomenutom kazalištu pokrenuli su inicijativu za gradnju nove operne kuće, a njihovim željama udovoljila je Marija Terezija, tadašnja habsburška, a time i milanska, vladarica.

Kako bi se napravilo novo kazalište, srušena je crkva Santa Maria alla Scala, po kojoj je La Scala kasnije i dobila ime. Troškovi gradnje podmireni su prodajom loža, a prva je izvedba u novoj opernoj kući održana već 3. kolovoza 1778. Radilo se o Salierijevoj operi 'L'Europa riconosciuta'.

Bio je to početak bogatog djelovanja jedne svjetski značajne kulturne institucije, u kojoj su kasnije velik trag ostavili brojni velikani, poput Bellinija i Verdija, dok je slavna pjevačica Maria Callas ondje svojim glasom često oduševljavala gledatelje.

Posjet La Scali

La Scala izvana i nije pretjerano zanimljiva, ali sve nadoknađuje raskošnom unutrašnjošću i izvrsnom akustikom.

Ako želite vidjeti Scalin interijer, možete se zaputiti u pripadajući muzej. Karta za muzej omogućuje posjet opernoj dvorani, osim ako se ondje u isto vrijeme održava nastup ili proba.

Želite li, pak, vidjeti La Scalu u punoj raskoši, najbolje je kupiti kartu za neki od glazbenih nastupa. Ulaznice za dobra mjesta na popularnim izvedbama vrlo su skupe, ali ako samo želite osjetiti atmosferu jedne od najboljih svjetskih opernih kuća, korisno je znati da najjeftinije karte za manje popularne nastupe koštaju i manje od deset eura.

Radno vrijeme muzeja

Opis Radno vrijeme
Katedrala 08:00 - 20:00
Krov 09:00 - 20:00
Arheološko područje 08:00 - 20:00
Krstionica Santo Stefano alle fonti 09:00 - 19:00

Cijene ulaznica za muzej

Opis Cijene
Redovna ulaznica 7,00 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
10. 09. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Milanu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti