Orvieto

Gradić koji se smjestio na vrhu strmine te dominira cijelim krajolikom obiluje kulturnom baštinom, što je prepoznao i UNESCO te ga uvrstio na Popis svjetske baštine.
Orvieto Orvieto

Posebno je impresivna gradska katedrala, jedna od najljepših u Italiji. Iako se radi o relativno malom mjestu, lokacija takve velebne građevine baš ondje ne treba previše čuditi. Naime, Orvieto je dugo bio dio Papinske države, a u 13. stoljeću ondje je vrijeme provodilo više poglavara Katoličke crkve, dok su ga ostali često posjećivali.

No, ono po čemu je Orvieto uistinu jedinstven jest tajna čuvana stoljećima - golem podzemni kompleks koji se pruža ispod gotovo cijeloga grada! Nije tu riječ o nekoliko hodnika ili pokoje špilje, već o pravom gradiću s više od 1200 špilja, tunela, zdenaca i ostalih djela ljudskih ruku, koje su nastajale kopanjem tijekom više od 2500 godina!

Kada se vratite u nadzemni dio Orvieta, prošećite još malo starim gradom, u čijim se skladnim ulicama nalazi mnoštvo zgodnih građevina, autentičnih suvenirnica i slikovitih restauranata.

Želite li sve to vidjeti iz zraka, uspnite se na Torre del Moro, a pri povratku u dolinu sa zidina Fortezze Albornoz možete 'baciti pogled' na okolicu i prekrasan krajolik.

Provjerite cijene smještaja u Orvietu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Orvieto
Javni prijevoz u Orvietu

Javni prijevoz u Orvietu

Javni prijevoz u Orvietu dio je mreže poduzeća ATC Terni.
Jeftini letovi iz/do Orvieta

Jeftini letovi iz/do Orvieta

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Orvieta? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Orvieta sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Orvietu.
Korisne informacije o Orvietu

Korisne informacije o Orvietu

Pročitajte informacije koje bi vam mogle koristiti tijekom boravka u Orvietu - gdje odložiti prtljagu te što je to 'Orvieto Carta Unica'.

Orvieto Carta Unica

Orvieto Carta Unica je kartica koja vam omogućuje brojne pogodnosti za vrijeme boravka u Orvietu.
Podzemni Orvieto

Podzemni Orvieto

Krajem 70-ih godina prošloga stoljeća, Orvieto je prolazio kroz razdoblje čestih odronjavanja zemlje, uzrokovanih nestabilnim tlom na kojem se nalazi. Nakon jednog od najvećih takvih odronjavanja,...

Prijevoz do Orvieta

Pročitajte kako stići do Orvieta iz dva najveća 'susjeda' - Firence i Rima.

Shopping u Orvietu

Orvieto je uistinu jedinstven gradić, pa se sukladno tome ondje nalaze brojne trgovine s obrtničkim proizvodima, koji mogu predstavljati posebnu uspomenu na boravak u tom prekrasnom mjestu.

Što posjetiti (znamenitosti) u Orvietu

Pročitajte informacije i zanimljivosti o znamenitostima u Orvietu koje ne biste smjeli propustiti, među kojima je i impresivna Katedrala.