Javni prijevoz u Orvietu

Javni prijevoz u Orvietu dio je mreže poduzeća ATC Terni.
Javni prijevoz u Orvietu Javni prijevoz u Orvietu

Žičara

Kada izađete iz vlaka, možete prijeći cestu i sjesti na žičaru koja će vas odvesti do 'gornjeg dijela', odnosno Piazze Cahen. Orvieto je zapravo taj, 'gornji' dio, dok je željeznička postaja u mjestu Orvieto Scalo.

Polasci su svakih 10-15 minuta, ovisno o tome je li radni ili neradni dan i usklađeni su s polascima minibuseva na Piazza Cahen. Vožnja traje vrlo kratko, 1-2 minute. Redovnu cijenu vožnje možete provjeriti u tablici ispod teksta, a ako predočite željezničku kartu kojom ste došli do Orvieta, dobivate mali popust na vožnju žičarom. Radnim danom žičara je otvorena od 7:20 do 20:30, a neradnim danima od 8:00 do 20:30.

Minibusevi

Žičara staje na Piazza Cahen, odakle do samoga centra voze autobusne linije A i B. Karta za žičaru vrijedit će vam i za vožnju minibusom. Linija A prevest će vas do Piazze del Duomo, kao i linija B, koja usput prolazi i preko Piazze della Repubblica. Dakle, do impresivne Katedrale možete s obje linije.

Linija A ima polaske radnim danom svakih deset minuta, a neradnim svakih 15 minuta. Polasci s Piazza Cahen radnim danom su od 7:05 do 20:25, a neradnim od 8:00 do 20:15. Do Piazza del Duomo vožnja traje oko deset minuta.

Linija B vozi rjeđe, svakih 20 minuta, neovisno o tome je li radni ili neradni dan. Polasci s Piazza Cahen su od 7:40 do 20:30, također neovisno o danu. Kod linije B važno je znati za 'pauzu' između 13:40 i 15:20 radnim danom, odnosno 13:20 i 15:20 neradnim danom, kada minibusevi ne prometuju. Vožnja do Piazze della Repubblica traje oko deset minuta, a odande do Piazze del Duomo treba još oko pet minuta.

Parking i dizala / pokretne stube

Ako dolazite automobilom, koristit će vam informacija da se na zapadnoj strani grada nalazi veliko parkiralište 'Campo della Fiera'. Odande do grada na brdu vozi vas veliko dizalo ili pokretne stube, što je također zanimljiv doživljaj.

Prvi sat parkinga na parkiralištu Campo Della Fiera košta 1,50 eura, a svakih sljedećih 30 minuta po 0,70 eura.

Cijene javnog prijevoza za autobuse i žičaru

Vrsta karte Cijena
Redovna karta
Vrijedi 90 minuta nakon poništavanja.
1,30 EUR (kupljena izvan vozila)
2,20 EUR (kupljena u vozilu)
Karnet s 10 karata
Deset karata koje vrijede po 90 minuta i to u sljedećim mjestima: Terni, Orvieto, Narni i Amelia.
11,00 EUR
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
05. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Orvietu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti