Shopping u Orvietu

Orvieto je uistinu jedinstven gradić, pa se sukladno tome ondje nalaze brojne trgovine s obrtničkim proizvodima, koji mogu predstavljati posebnu uspomenu na boravak u tom prekrasnom mjestu.
Shopping u Orvietu Shopping u Orvietu

Najviše je obrtnika koji prodaju proizvode i posuđe od keramike, no tu su i različiti proizvodi od drva ili metala. Želite li stolnjak od čipke, originalno nalivpero, drveni komad namještaja ili bilo kakav jedinstveni suvenir, u Orvietu ćete imati što za birati. Imajte na umu da su ovi proizvodi i nešto skuplji, ipak se često radi o ručno rađenim proizvodima.

S obzirom da je to područje poznato i po proizvodnji vina, postoji dobar izbor enoteka gdje ih možete kušati i kupiti. Neke od poznatijih su Enoteca Tozzi (Piazza del Duomo 13), Cantina Foresi (Piazza del Duomo 2, www.argoweb.it/cantina_foresi/Welcome.html) i La Loggia (Corso Cavour 129, www.enotecalaloggia.it).

Najviše obrtničkih i trgovačkih radnji nalazi se uzduž Via del Duomo, ulice koja vodi od Katedrale do tornja Torre del Moro, no možete ih naći gotovo po cijelom gradu. Ondje je i mnoštvo 'običnih' suvenirnica, gdje možete nešto povoljnije nabaviti uspomenu na Orvieto.

Provjerite cijene smještaja u Orvietu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti