Torre del Moro

Torre del Moro izgrađen je u doba najvećeg prosperiteta Orvieta, na prijelazu iz 13. u 14. stoljeće, kada je izgrađena i Katedrala. Moć i bogatstvo, među ostalim, pokazivani su gradnjom važnih civilnih objekata, pa su tada nastali i Torre del Moro, Palazzo Comunale te Palazzo del Popolo.
Torre del Moro Torre del Moro

Isprva je nosio naziv Torre del Papa, ali je u 16. stoljeću dobio današnje ime - Torre del Moro. Postoji nekoliko teorija oko toga odakle dolazi taj naziv, a najviše zagovornika ima teza po kojoj je čast da se po njemu nazove ovaj toranj dobio Raffaele (di Sante) Gualterio, zvani 'Il Moro'. Inače, iz obitelji Gualterio potječu mnoge poznate osobe, a npr. Raffaeleov sin bio je jedan od prvih biskupa Viterba, mjesta koje se nalazi pedesetak kilometara južno od Orvieta.

Na vrhu tornja nalaze se dva zvona. Starije, tzv. 'Narodno zvono', potječe još iz 1313. godine i u njega je ugravirano 25 simbola koji predstavljaju 25 zanata - suce, liječnike, mesare, krojače, trgovce, stolare, brijače itd. Uz njih je ugraviran i simbol naroda Orvieta.

Torre del Moro visok je 47 metara i s njegovog vrha pruža se odličan pogled na grad i okolicu. Možete se uspeti stubama ili dio prijeći dizalom te nastaviti stubama, a cijena ulaznice je svega 2,6 eura. Ako imate karticu 'Orvieto Carta Unica', ulaz ne morate platiti.

Provjerite cijene smještaja u Orvietu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti