Prijevoz do Pise

Saznajte kako najjednostavnije doći do Pise.
Prijevoz do Pise Prijevoz do Pise

Željeznički prijevoz do Pise

Izravna linija iz Hrvatske za Pisu ne postoji, ali iz Firence je vlakom (www.trenitalia.com) vrlo lako doći do Pise. Kako doći vlakom do Firence možete pročitati u članku Prijevoz do Firence.

Vlakovi između Pise i Firence voze svakoga sata po nekoliko puta, a vožnja obično traje od 50 do 90 minuta.

Cijena jednosmjerne karte za vožnju na relaciji Firenca - Pisa: 8,40 EUR

Središnji gradski kolodvor zove se Pisa Centrale (Pisa C.le), ali on je od Kosog tornja udaljen 20-ak minuta hoda. Iako se ne čini blizu, 'zahvalan' je zbog toga što se šetajući do Piazze dei Miracoli vidi središte grada, koje posjetitelji nerijetko zaobiđu.

Željeznička postaja Pisa S. Rossore (Pisa S.Rt) bliža je Kosom tornju, udaljena je od njega otprilike pet minuta hoda, a cijena prijevoza do obje gradske postaje jednaka je. Treba naglasiti da ne idu svi vlakovi za Pisu do kolodvora S. Rossore, pa ćete možda morati presjedati na Pisa Centrale.

Ako u Pisu idete na jednodnevni izlet iz Firence, korisno je znati da prvi vlak kreće u 4:30, a zadnji se vraća oko 23:00.

Zračni prijevoz do Pise

Zračna luka Pisa ostvaruje relativno velik promet, ponajviše zahvaljujući tome što je mnogi niskotarifni prijevoznici koriste kao čvorište za dolazak u Firencu i cijelu Toskanu. Više o zračnoj luci Pisa, jeftinim letovima i linijama za Pisu možete doznati na zasebnoj stranici: ZL Pisa.

Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
02. 02. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Pisi

Prijava
Odjava
Soba
Gosti