Prijevoz do Rima

Pročitajte kako najjednostavnije doći do glavnoga talijanskog grada. Saželi smo kako do Rima autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Rima Prijevoz do Rima

Autobusni prijevoz do Rima

Putuje li se kopnenim putem, Rim je od Hrvatske prilično daleko, no do njega se izravno može i autobusom. Radi se o Euroturistovoj liniji, na kojoj se prometuje jednom tjedno između Zagreba i Italije. Više o poveznici Zagreb - Rim možete doznati u zasebnom članku: Autobus Zagreb - Rim.

Zračni prijevoz do Rima

Rim je važno prometno čvorište, pa ne čudi što ima dvije zračne luke - Fiumicino i Ciampino.

Prometnija od njih, Fiumicino, nalazi se jugozapadno od središta grada, tik uz obalu Tirenskog mora. Manja od njih, Ciampino, popularan je odabir niskotarifnih prijevoznika, no ipak je koristi mnogo manje putnika.

Hrvatska odredišta solidno su povezana s Rimom te postoji nekoliko izravnih linija za Vječni grad. Popis izravnih poveznica s Hrvatskom i okolnim zračnim lukama, pregled jeftinih letova i ostale korisne informacije možete vidjeti u zasebnim člancima:

Željeznički prijevoz do Rima

Vlak je čest izbor putnika koji idu u Rim i to s dobrim razlogom - željeznički prijevoz u Italiji prilično je učinkovit, uglavnom brz i udoban, a i relativno povoljan.

Ako se odlučite za vlak, morat ćete presjedati, jer ne postoji izravna linija iz Hrvatske. Najbolje je to učiniti u Trstu ili Veneciji, s obzirom da se do tamo može stići izravnim autobusima iz brojnih hrvatskih odredišta, a iz ta dva talijanska grada imate veliki izbor vlakova prema Rimu. Autobusne poveznice s Trstom i Venecijom možete pretražiti u rubrici Autobusni prijevoz.

U Rimu postoji više kolodvora, a najprometniji su Termini i Tiburtina.

Termini je glavno rimsko prometno čvorište. Osim vlakova koji ondje pristižu iz cijele Italije i Europe, Termini je i glavno gradsko prometno čvorište. Tako je to jedino mjesto gdje se križaju dvije gradske linije podzemne željeznice, a ispred kolodvora, na Piazza dei Cinquecento nalazi se veliki terminal za autobuse javnog prijevoza.

Unutar kolodvorske zgrade nalazi se veliki trgovački centar, gdje možete nešto prigristi ili kupiti hranu u trgovini, ali i kupiti odjeću itd. Na Terminiju se nalazi i Turistički informacijski centar, kod perona 24 (binario 24).

Tiburtina je većini putnika mnogo manje bitan kolodvor. Ipak, mogao bi vam koristiti ako ste smješteni u sjeveroistočnom dijelu grada. Tiburtina je i jedna od postaja linije B podzemne željeznice. Tiburtina je određena kao buduće rimsko čvorište za brze vlakove te njen značaj polako raste kako postupno preuzima linije.

I na Terminiju i na Tiburtini možete ostaviti prtljagu, a cijena je jednaka kao i na ostalim kolodvorima Talijanskih željeznica. Cijene možete provjeriti na Terminijevim stranicama (www).

Provjerite cijene smještaja u Rimu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti