Brdo i park Pincio

Brdo Pincio prava je zelena oaza i to gotovo u samom središtu grada. Osim mira i čistog zraka, posjetitelji ga vole posjetiti zbog sjajnog pogleda na rimsku povijesnu jezgru.
Brdo i park Pincio Brdo i park Pincio

Pincio se nalazi u istočnom nastavku omiljenog trga Piazza del Popolo. Obuhvaća mnoštvo prekrasnih palača, među kojima se posebno ističe Villa Medici s prekrasnim vrtovima, u kojoj se danas nalazi Francuska akademija u Rimu. Pincio je spojen s vrtovima još jedne prekrasne palače, ujedno i popularnog izložbenog prostora - Ville Borghese.

Vrtovi su nastali još u četvrtom stoljeću trudom obitelji Pinci, po kojoj su i dobili ime. Doduše, današnji oblik znatno je novijeg datuma i potpisuje ga Giuseppe Valadier, arhitekt koji je početkom 19. stoljeća vrlo aktivno djelovao u svom gradu, pa je tako primjerice radio i na Piazzi del Popolo.

Točno iznad Piazze del Popolo nalazi se velika terasa, koja je zapravo jedan od najboljih gradskih vidikovaca. Pogled se pruža na Trg i okolno područje, sve do Vatikana i prepoznatljive kupole sv. Petra.

Pincio je idealno odredište za šetnju, a započeti je možete ili kod Piazze del Popolo ili kod crkve Trinita dei Monti iznad Španjolskih stuba. Udaljenost iznosi manje od kilometra, a putem ćete osim prekrasnih palača moći vidjeti mnoge zanimljive spomenike i skulpture, kao i, za naše pojmove, pomalo egzotičnu vegetaciju.

Provjerite cijene smještaja u Rimu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti