Castel Sant'Angelo

Castel San't Angelo znamenita je tvrđava uz Tiber. Izgrađena je kao carski mauzolej, no kasnije je više puta mijenjala namjene.
Castel Sant'Angelo Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo monumentalna je tvrđava uz Tiber s bogatom poviješću. Sagradio ju je car Hadrijan kao mauzolej, s vremenom je Castel postao dio gradskih zidina, a zatim je pretvoren u utvrdu, sve dok nije postao papina rezidencija. No, tu promjenama nije kraj, jer je jedno vrijeme tvrđava služila i kao zatvor, da bi danas konačno bila pretvorena u muzej.

Najslavnije dane proživjela je u službi Papinske države. Korištena je kao utočište u slučaju opasnosti, a povezana je i s Vatikanom tajnim prolazom - Passetto di Borgo. 1527. godine prolaz je iskorišten za bijeg pape Klementa VII. pred vojskom Karla V. Bježeći, veliki dio Švicarske garde, tj. papinske vojske, izginuo je braneći papu. Danas članovi Švicarske garde polažu prisegu na isti datum kada se to dogodilo, 6. svibnja svake godine, spominjući se ovog tragičnog događaja.

Na tvrđavi se nalazi spomenik anđelu, koji se prema legendi na tome mjestu čudesno ukazao 591. godine i prekinuo pustošenje kuge. Nakon tog događaja građevina je preimenovana u Castel Sant'Angelo.

Ako možete, izdvojite vrijeme i nekoliko eura za posjet unutrašnjosti Castela, ako zbog ničeg drugog, onda zbog odličnog pogleda na Vatikan i mostove na Tiberu (npr. Ponte Sant'Angelo), koji se pruža s terase na vrhu.

Radno vrijeme

Opis Radno vrijeme
Utorak - nedjelja
09:00 - 19:30
Ponedjeljkom, na Božić i Novu godinu
Zatvoreno
Blagajna se zatvara u 18:30.

Cijene ulaznica

Opis Redovna cijena Cijena s popustom
Redovna ulaznica
10,50 € 7,00 €
* Pravo na popust imaju mladi iz Europske Unije stari 18-25 god.
Građani zemalja Europske Unije mlađi od 18 godina imaju besplatan ulaz.
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
07. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Rimu