Shopping u Trstu

Iako danas nema nekog posebno razloga za zaputiti se u Trst zbog shoppinga, to ne znači da će oni koji se na to odluče ostati uskraćeni za dobar izbor. Naime, u Trstu se nalazi više tisuća trgovina te nekoliko velikih trgovačkih centara i robnih kuća.
Shopping u Trstu Shopping u Trstu

Shopping centri u Trstu i okolici

Torri d'Europa

Najpoznatiji gradski trgovački centar jest Torri d'Europa (www.torrideuropa.com), smješten nekoliko kilometara južno od središta grada.

U 'Europskim tornjevima' nalazi se oko 90 trgovina, među kojima su Calzedonia, Geox, Limoni, Media World (trgovina s tehničkim proizvodima), Motivi, OVS, Pimkie, Pittarello, Sephora i mnogi drugi.

Radno vrijeme ponedjeljkom je od 12:00 do 21:00, od utorka do subote od 09:00 do 21:00, a nedjeljom od 10:00 do 21:00. Osim vlastitim automobilom, ondje možete stići i autobusnim linijama 1, 8, 29 i noćnom linijom B.

Palmanova Outlet Village

Iako se ne nalazi u samome Trstu, dio ljudi posjet tom gradu poveže s odlaskom u Palmanovu, od Trsta udaljenu 50-ak kilometara. Palmanova je gradić zanimljiv sam po sebi – izgrađen u 16. stoljeću u obliku zvjezdolike utvrde s devet 'krakova', no glavni razlog odlaska ondje jest istoimeni outlet centar.

Palmanova Outlet Village (www.palmanovaoutlet.it) okuplja oko 90 trgovina na jednom mjestu, čije je zajedničko obilježje da stalno prodaju robu na sniženju od 30 do 70 posto.

Ponuda je raznolika, a izdvajamo trgovine Adidas, Asics, Benetton, Calvin Klein Jeans, Cerruti, Conte of Florence, Enrico Coveri, Gap, Guru, Iceberg, Marina Militare, Motivi, Nike, Puma i Rifle.

Radno vrijeme ovog outlet gradića jest svaki dan od 10:00 do 20:00, čak i nedjeljom i blagdanima.

Shopping u centru Trsta

Ako niste ljubitelj trgovačkih centara, u kupovinu se možete zaputiti do središta grada, što je odlična opcija i zbog mogućnosti usputnog razgledavanja grada.

Glavnina trgovina nalazi se u četvrti Borgo Teresiano, koja nosi ime po Mariji Tereziji, koja ga je dala graditi. Radi se o području oko Canala Grande, prije svega ulici Corso Italia. Ondje se nalaze Coin, Geox, H&M, Marina Rinaldi, Paul&Shark, Pittarello, Promod, Rosini, Upim, Tally Weijl i mnogi drugi.

Sezonska sniženja u Trstu

U Trstu postoje dva razdoblja s velikim sniženjima. Prvo je zimska rasprodaja, koja počinje oko blagdana Tri kralja, a traje do početka ožujka. Ljetna rasprodaja počinje početkom srpnja, a traje do kraja rujna.

Provjerite cijene smještaja u Trstu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti