Korisne informacije o Veneciji

Pročitajte informacije koje bi vam mogle koristiti za boravka u Veneciji. Kako se snaći u gužvama, gdje ostaviti prtljagu te što je to Venice Connected.
Korisne informacije o Veneciji Korisne informacije o Veneciji

Gužve po venecijanskim ulicama

Venecija je gotovo uvijek prepuna turista i hodanje turističkim rutama može biti vrlo zamorno i sporo, s obzirom da je teško zaobići mnoštvo ljudi.

S obzirom da je grad isprepleten malim ulicama, poslužite se njima kako biste ubrzali svoj prolazak u slučaju žurbe. Pogotovo se to odnosi na hodanje Slavenskom rivom (Riva degli Schiavoni), koja je veći dio dana zagušena, dok u uličicama 'iznad' nje nema niti približne gužve. Uz brži prolazak, mogli biste biti nagrađen jedinstvenim i prekrasnim prizorima venecijanskih kanala i mostića.

Odlagališta prtljage (Deposito bagagli)

S obzirom da mnogi odluče Veneciju posjetiti u sklopu putovanja po Italiji ili jednodnevnoga izleta, obično je potrebno negdje odložiti svoju prtljagu.

To možete učiniti na dva mjesta u povijesnome centru - na kolodvoru Santa Lucia te na Piazzale Roma.

Na Santa Luciji cijena je ista kao i na drugim talijanskim željezničkim kolodvorima - pet eura za prvih pet sati, 0,70 eura za svaki sljedeći sat od šestog do dvanaestog te 0,30 eura za svaki sat od trinaestog nadalje. Tako će vas, primjerice, čuvanje torbe za osam sati koštati 7,10 eura, a za 14 sati 10,50 eura.

U radnji na Piazzale Roma (www.trasbagagli.it) formula je puno jednostavnija - odlaganje košta sedam eura po komadu prtljage za razdoblje od 24 sata. Radno vrijeme je od 6:00 do 21:00 sati.

Navedeni ured nalazi se na zapadnoj strani Piazzale Roma, pokraj Pullman Bara (pogledajte gornju sliku). Ako dolazite iz smjera kolodvora Santa Lucia, nakon što prijeđete Ponte di Calatrava, ured vam se nalazi s desne strane Trga i do njega je potrebno hodati stotinjak metara.

Provjerite cijene smještaja u Veneciji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti