Noćni život u Veneciji

Venecija je grad romantike i uživanja u kulturi, ali će definitivno razočarati one željne ludih noćnih provoda. Klubovi su rijetki, a i kada se otvore često brzo budu zatvoreni. Radno vrijeme također ne ide na ruku svima željnima izlazaka, jer se većina ugostiteljskih objekata zatvara oko ponoći. Ako baš tražite klub ili diskoteku, mogli biste probati pronaći nešto zanimljivije na otoku Lido di Jesolo, smještenom odmah do Venecije.
Noćni život u Veneciji Noćni život u Veneciji

Radi se o odredištu punom ugostiteljskih objekata, koje vrhunac sezone doživljaja ljeti, kada je ondje i najživlje. Izvan sezone velika je vjerojatnost da ni na Lidu ne ćete pronaći neku ludu zabavu. Jedan od najboljih klubova na Lidu je Muretto (www.ilmuretto.net), u kojem nerijetko gostuju neki od najboljih DJ-a sa svjetske scene. Sezona u Murettu otprilike traje od Uskrsa do rujna.

Umjesto klubova Venecija nudi brojne kafiće na svojim prekrasnim trgovima. Svakako je najupečatljiviji Trg sv. Marka, prepun kafića i barova, no užitak ispijanja omiljenog pića gledajući Baziliku ili Duždevu palaču morate biti spremni dobro platiti.

Jedan od posjećenijih trgova je i Campo Santa Margherita, pun kafića, među kojima je Green Pub jedan od poznatijih. Sve življe je i područje oko mosta Rialto. Ako tražite nešto drukčiji doživljaj, mogli biste se odlučiti za neki restaurant ili kafić s pogledom na Kanal.

Ako tražite mjesto sa zanimljivom pričom, onda je Caffé Florian (www.caffeflorian.com) pravo mjesto za vas. U tom cafféu, smještenom na Trgu sv. Marka, možete osjetiti duh bogate povijesti nekoć moćne Venecije. Otvoren je još početkom 18. stoljeća, a radi se o nekadašnjem okupljalištu venecijanskih plemića, trgovaca, ali i europske društvene elite onoga doba - Goldoni, Goethe, Dickens, Proust, Rousseau i mnogi drugi družili su se u Florianu. Ondje se začela ideja o Venecijanskom biennaleu, a Casanova je Caffé Florian koristio za svoja legendarna osvajanja. Postoji i legenda prema kojeg je nakon bijega iz zatvora Casanova otišao na kavu u tu kavanu, prije nego li je produžio za Pariz.

Iza prokurativa Trga sv. Marka nalazi se i Harry's Bar, koji posjeduje obitelj Cipriani, poznata po svojim restaurantima i hotelima. Mjesto je to gdje je izumljen slavni koktel Bellini - kombinacija šampanjca (obično prošeka) i soka od breskve, a stotinjak metara dalje nalazi se i Hard Rock Cafe Venice.

No, umjesto posjećivanja ugostiteljskih objekata, mnogi se odluče za noćnu šetnju gradom. Tada je Venecija znatno tiša, ulice su gotovo prazne, pa je možete bolje osjetiti u svoj njenoj ljepoti. Lutanje bezbrojnim uličicama i mostovima venecijanskog labirinta tek tada dobiva pravi smisao, a La Serenissima odjednom postaje tajanstvena i zagonetna... kao nekada!

Provjerite cijene smještaja u Veneciji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti