Shopping u Veneciji

Venecija možda nije tako dobro odredište za shopping, poput Milana ili Rima, jer ipak se radi o gradu koji ljudi posjećuju iz sasvim drugih razloga. Unatoč tomu, ponuda je vrlo dobra, a grad obiluje trgovinama poznatih modnih kuća.
Shopping u Veneciji Shopping u Veneciji

Najpoznatija shopping ulica još od davnina je Mercerie (venecijanski Marzarie). Zapravo se radi o više ulica, koje povezuju Trg sv. Marka i Ponte di Rialto, a imaju zajednički prefiks - Mercerie. Ondje se nalaze brojne prodavaonice srednjeg cjenovnog ranga, no ima i onih skupljih, npr. Cartier, Gucci, Trussardi, Max Mara itd.

Brojne prodavaonice nalaze se i u ulicama koje okružuju Trg sv. Marka, pogotovo sa zapadne strane prema Calle Vallaresso, tako da biste i ondje mogli pronaći nešto za sebe. Ondje se nalaze i mnoge prodavaonice visoke mode, poput Louis Vuittona, Chanela, Ermenegildo Zegne, Roberto Cavallija, Hermesa, Armanija itd.

Ono što ćete u Veneciji vjerojatno tražiti puno prije nego odjeću i obuću tradicionalni su venecijanski proizvodi - Murano staklo i maske za karneval.

Shopping u Veneciji

Murano staklo

Izradba stakla na otoku Murano, Venecijinom 'susjedu', stara je stoljećima, točnije datira još od 13. stoljeća. Ponuda je ondje dosta velika, no Murano staklo možete kupiti i u Veneciji.

Venecijanske maske

Tradicija karnevala u Veneciji zaista je duga, a uz njega neizbježno idu i maske.

Provjerite cijene smještaja u Veneciji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti