Shopping u Veneciji

Venecija možda nije tako dobro odredište za shopping, poput Milana ili Rima, jer ipak se radi o gradu koji ljudi posjećuju iz sasvim drugih razloga. Unatoč tomu, ponuda je vrlo dobra, a grad obiluje trgovinama poznatih modnih kuća.
Shopping u Veneciji Shopping u Veneciji

Najpoznatija shopping ulica još od davnina je Mercerie (venecijanski Marzarie). Zapravo se radi o više ulica, koje povezuju Trg sv. Marka i Ponte di Rialto, a imaju zajednički prefiks - Mercerie. Ondje se nalaze brojne prodavaonice srednjeg cjenovnog ranga, no ima i onih skupljih, npr. Cartier, Gucci, Trussardi, Max Mara itd.

Brojne prodavaonice nalaze se i u ulicama koje okružuju Trg sv. Marka, pogotovo sa zapadne strane prema Calle Vallaresso, tako da biste i ondje mogli pronaći nešto za sebe. Ondje se nalaze i mnoge prodavaonice visoke mode, poput Louis Vuittona, Chanela, Ermenegildo Zegne, Roberto Cavallija, Hermesa, Armanija itd.

Ono što ćete u Veneciji vjerojatno tražiti puno prije nego odjeću i obuću tradicionalni su venecijanski proizvodi - Murano staklo i maske za karneval.

Shopping u Veneciji

Murano staklo

Murano staklo
Izradba stakla na otoku Murano, Venecijinom 'susjedu', stara je stoljećima, točnije datira još od 13. stoljeća. Ponuda je ondje dosta velika, no Murano staklo možete kupiti i u Veneciji.

Venecijanske maske

Venecijanske maske
Tradicija karnevala u Veneciji zaista je duga, a uz njega neizbježno idu i maske.

Provjerite cijene smještaja u Veneciji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti