Murano staklo

Izradba stakla na otoku Murano, Venecijinom 'susjedu', stara je stoljećima, točnije datira još od 13. stoljeća. Ponuda je ondje dosta velika, no Murano staklo možete kupiti i u Veneciji.
Murano staklo Murano staklo

Ako tražite luksuz i ne pitate za cijenu, onda je prvi izbor svakako Venini, slavna kuća za izradbu stakla. Radionica je smještena na Muranu, dok trgovinu u Veneciji možete naći na adresi Piazzetta dei Leoni 314, odmah kod Bazilike sv. Marka.

Općenito, u blizini Bazilike može se naći dosta trgovina staklom, ali pripazite na jeftine azijske kopije. Kako bi kupcima olakšali pronalaženje originalnih proizvoda, staklari su osnovali udrugu Promovetro (www.promovetro.com), koja je uvela naljepnice s natpisom 'Vetro Artistico Murano', koje vam jamče da su proizvodi s tim obilježjem originalni. Većina proizvođača stakla pridružila se inicijativi, a njihov popis možete provjeriti na Promovetrovim web stranicama.

Trgovci kupce često pokušavaju zavarati natpisima 'Murano style', 'Murano design' ili nečim sličnim, no najčešće se radi o prijevari. Imajte na umu da Murano staklo općenito nije baš jeftino, pa i to može biti svojevrstan orijentir.

Provjerite cijene smještaja u Veneciji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti