Što posjetiti (znamenitosti) u Veneciji

U Veneciji se nalaze brojne prekrasne i upečatljive znamenitosti, štoviše, mogli bismo reći da je gotovo svaka zgrada znamenitost. Izdvojili smo neke koje ne biste smjeli propustiti za svoga boravka u 'La Serenissimi'.

Bazilika svetog Marka

Bazilika sv. Marka dominantna je građevina na istoimenom trgu. Svakako spada među najljepše i najzanimljivije svjetske crkve, a pažnju privlači svojim posebnim izgledom.

Ca' d'Oro (Palazzo Santa Sofia)

Canal Grande obiluje prekrasnim palačama, a među njima je jedna od najistaknutijih Ca' d'Oro (tal. Zlatna kuća). Isprva je nosila ime Palazzo Santa Sofia, a naknadno ime je stekla zbog bogato ukrašene fasade, konkretno zlatnih elemenata na njoj.

Duždeva palača (Palazzo Ducale)

Odmah uz raskošnu baziliku sv. Marka, smjestio se povijesni centar političke moći u Veneciji te jedan od najprepoznatljivijih motiva La Serenissime - Duždeva palača (Palazzo Ducale).

Most Rialto (Ponte di Rialto)

Most Rialto (Ponte di Rialto) jedna je od glavnih znamenitosti Venecije, a među brojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale, upravo je on najpoznatiji i najznačajniji.
Most uzdaha

Most uzdaha

Most uzdaha jedan je od mnogih mostova u Veneciji, a ubraja se među najpoznatije od njih. Venecija je grad romantike, pa tako legenda kaže da je most dobio ime dobio po uzdasima zaljubljenih koji bi se ondje poljubili za zalaska sunca. Istina je, ipak, ponešto drukčija i tužnija.

Santa Maria della Salute

Kad brodom prilazite Veneciji, mnoge građevine vam zaokupljaju pozornost, a Santa Maria della Salute jedna je od upečatljivih vizura. Onako smještena na mjestu gdje se Canal Grande stapa sa zaljevom sv. Marka, dočekuje putnike i kao da im na najbolji način svjedoči o raskoši Venecije, jer ako vas ovakav prizor čeka na samom dolasku, što li se tek skriva u Gradu?!

Provjerite cijene smještaja u Veneciji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti