Venice Connected

Venice Connected sustav je prodaje i rezerviranja raznih usluga, kojim se favorizira rezerviranje preko Interneta. Putnici tako dobivaju popuste na usluge koje su u nadležnosti gradskih vlasti, kao što su javni prijevoz, parkirališta, muzeji i javni toaleti, no samo ako ih unaprijed zatraže preko Interneta.
Venice Connected Venice Connected

Putnici tijekom rezervacije usluga imaju uvid u kalendar koji prikazuje napućenost grada u određene dane. Zelenom bojom označeni su dani s niskim prometom, plavom oni s visokim, dok crvena boja označuje najprometnije dane. Cilj je ravnomjernije rasporediti više od 20 milijuna turista kroz godinu, a osim manjih gužvi, poticaj za posjet u manje atraktivne dane su i dodatni popusti na usluge.

Kako biste dobili uslugu po 'online' cijeni, morate izvršiti rezervaciju barem 7 dana prije samog korištenja usluge u Veneciji, tj. barem sedam dana prije dana na koji namjeravate koristiti uslugu. Plaćanje se obavlja kreditnim karticama.

Nakon rezervacije neke od usluga, korisnik dobije voucher koji sadrži jedinstveni broj, tzv. PNR (Personal Number), a potrebno ga je pokazati kod korištenja usluga. Putnici s tim brojem mogu koristiti tzv. brze redove, kojima se znatno skraćuje vrijeme čekanja. Voucher se šalje putem elektroničke pošte na adresu koju ste sami odabrali tijekom procesa kupnje.

Kako biste mogli koristiti usluge javnog prijevoza i javnih wc-a, PNR se mora zamijeniti za valjane karte na tzv. Venice Connected točkama. Gdje se one nalaze, možete provjeriti na sljedećoj adresi: www.veniceconnected.com.

Provjerite cijene smještaja u Veneciji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti