Javni prijevoz u Budimpešti

Za javni prijevoz zaduženo je poduzeće BKV. Možete se voziti metroom, autobusom, tramvajem i trolejbusom.
Javni prijevoz u Budimpešti Javni prijevoz u Budimpešti

Prodajna mjesta

Karte (www.bkv.hu) je moguće kupiti na automatima za kupovinu karata, u uredima na postajama metroa, na kioscima i u poštanskim uredima. Tu su i dodatna prodajna mjesta, poput onih kod većih terminala za autobusni prijevoz. Na nekim linijama karte je moguće kupiti i od vozača.

Noću voze autobusi, više od 35 linija, a kartu je u tom slučaju moguće kupiti i u vozilu.

Vrste i cijene karata za javni prijevoz u Budimpešti

Vrsta karte Cijena
Redovna karta
Vrijedi 60 minuta od poništavanja. Presjedanje nije dopušteno, osim za promjenu linije podzemne željeznice i to ako se krećete u istom smjeru. Na noćnim linijama ova karta vrijedi 120 minuta.
350 HUF izvan vozila
450 HUF u vozilu
'Kratka' redovna karta
Vrijedi za vožnje duge do 3 postaje i to maksimalno 30 minuta od poništavanja. Presjedanje nije dopušteno, osim za promjenu linije podzemne željeznice i to ako se krećete u istom smjeru. Kada mijenjate podzemne linije, zbroj prijeđenih postaja ne smije prijeći 3 (npr. 2+1 je dozvoljeno, ali vožnja od 2+2 postaje nije).
300 HUF
Transferna karta
Omogućuje jedno presjedanje na bilo kojem prijevoznom sredstvu. Ukupno vrijedi 90 minuta, s time da nakon drugog poništavanja (nakon presjedanja) karta vrijedi još 60 minuta. Ako kartu drugi put poništite na ulazu u metro, onda karta vrijedi još 60 minuta čak i ako ukupno trajanje premašuje 90 minuta. U slučaju drugog poništavanja na noćnoj liniji, ukupno se trajanje produljuje za 120 minuta.
530 HUF
Karnet od 10 karata
Blok s 10 karata koje se mogu koristiti pojedinačno. Svaka karta vrijedi 60 minuta od poništavanja. Presjedanje nije dopušteno, osim za promjenu linije podzemne željeznice i to ako se krećete u istom smjeru. Na noćnim linijama karte vrijede 120 minuta.
3000 HUF
24-satna karta za pojedince
Vrijedi za neograničen broj vožnji tijekom 24 sata nakon prvog poništavanja.
1650 HUF
24-satna karta za grupe
Vrijedi za neograničen broj vožnji tijekom 24 sata nakon prvog poništavanja. Može je koristiti do pet osoba koje putuje zajedno.
3300 HUF
72-satna karta
Vrijedi za neograničen broj vožnji tijekom 72 sata nakon prvog poništavanja.
4150 HUF
7-dnevna karta
Vrijedi za neograničen broj vožnji na dan prvog poništavanja i tijekom sljedećih šest dana, odnosno do 02:00 na sedmi dan. Npr. ako kartu poništite u ponedjeljak u 09:15, vrijedi do sljedećeg ponedjeljka u 02:00. Na kartu se mora upisati ime korisnika te nije prenosiva na druge osobe.
4950 HUF
Karta za uspinjaču
1200 HUF jednosmjerna
1800 HUF povratna
Građani zemalja EU stari 65 ili više godina javni prijevoz mogu koristiti besplatno. Na zahtjev kontrolora, potrebno je predočiti putovnicu ili osobnu iskaznicu zbog provjere datuma rođenja.
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
05. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Budimpešti

Prijava
Odjava
Soba
Gosti