Noćni život u Budimpešti

Budimpešta je grad vrlo bogatog noćnog života, a nudi ponešto za svakoga.
Noćni život u Budimpešti Noćni život u Budimpešti

Posebnost su ovoga grada brojna mjesta za ljubitelje jazza i bluesa, a među turistima je osobito omiljen Fat Mo's (www.fatmo.hu, podzemna Ferenciek tere), gdje su česte i svirke uživo.

Budimpešta je neizostavno vezana uz Dunav, pa je tako i kad je o noćnom životu riječ. Postoje klubovi na brodovima, a jedan od najpoznatijih je A38 (www.a38.hu), s vrlo raznolikim programom. No, na Dunavu se nalazi i čitav otok posvećen provodu, tzv. Otok brodogradilišta (Hajogyari Sziget), gdje se nalazi i popularni Dokk (www.dokkdisco.hu), kao i Studio (www.studio-eh.hu), Bed Beach (www.bedbeach.hu), Coronita (www.clubcoronita.hu) ili Mokka Cuka (www.mokkacuka.com).

Vrlo je živo i oko Oktogona, u čijoj su blizini klubovi poput B7 (www.bseven.hu), Moulin Rougea (www.moulinrouge.hu) i Morrison's 2 (www.morrisons.hu), te Liszt Ferenc téra i ulica koje ga okružuju. Tu se nalaze glazbena akademija Ferenca Liszta (www.zeneakademia.hu), koja je odlično mjesto za koncerte i Negro (podzemna Arany János utca), bar poznat po odlično spravljenim koktelima, s pogledom na baziliku sv. Stjepana. Nešto dalje, kod mosta Petőfi, nalazi se Café del Rio (www.rio.hu), klub u kojem nerijetko gostuju najbolji DJ-i svijeta.

Ako se plaća ulaz za neka od navedenih mjesta, uobičajene cijene su između 500 i 2000 Ft, osim ako se radi o poznatom gostovanju, kada su ipak nešto više.

Provjerite cijene smještaja u Budimpešti

Prijava
Odjava
Soba
Gosti