Prijevoz do Budimpešte

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do mađarskoga glavnog grada. Saželi smo kako do Budimpešte autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Budimpešte Prijevoz do Budimpešte

Željeznički prijevoz do Budimpešte

Budimpešta je cjelogodišnjom željezničkom linijom izravno povezana sa Zagrebom i nekolicinom drugih odredišta, a tijekom ljetne sezone i s Rijekom te Splitom. Više o linijama za Budimpeštu možete doznati na stranicama kolodvora Deli, Kelenföld i Keleti, a u nastavku navodimo poveznice na neke od popularnih relacija:

Zračni prijevoz do Budimpešte

Zračna luka Budimpešta jedno je od najvažnijih prometnih čvorišta u srednoj Europi, a posebno se odlikuje sjajnom ponudom niskotarifnih letova, zbog čega je vrlo popularna i među putnicima iz Hrvatske. Jeftine karte možete potražiti na stranici Jeftini letovi iz Budimpešte, dok u članku Zračna luka Budimpešta možete također pretražiti ponudu jeftinih karata i vidjeti ponudu izravnih poveznica s Budimpeštom.

Najbliža željeznička postaja uza zračnu luku jest Ferihegy, a do grada (Zapadni kolodvor - Nyugati pályaudvar) vlak prometuje i 100-tinjak puta dnevno.

Cijena karte za vožnju vlakom na relaciji ZL Budimpešta - grad Budimpešta: 370-520 HUF

Postoji i autobusna linija broj 200E koja svakodnevno, od 04:00 do 23:00 sati, povezuje grad i zračnu luku, a vozi do postaje metroa Köbánya-Kispest (linija M3). Vožnja traje 20-25 minuta. Od postaje Köbánya-Kispest do središta grada također vozi linija M3 i silazi se na postaji Újpest Központ.

Cijena karte za vožnju busom na relaciji ZL Budimpešta - grad Budimpešta: 350 HUF (kupljeno izvan vozila)
Cijena karte za vožnju busom na relaciji ZL Budimpešta - grad Budimpešta: 450 HUF (kupljeno kod vozača)
Cijena taksija (www) uglavnom ovisi o gužvi u prometu, ali prosječna cijena do središta grada trebala bi iznositi oko 6500 Ft (cca 22 eura), a kilometar prijeđena puta je 280 Ft (cca 0,95 eura).
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
30. 01. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Budimpešti

Prijava
Odjava
Soba
Gosti