Shopping u Budimpešti

Budimpešta je u zadnjih 10 godina dobila brojne shopping centre, a neki od njih se ubrajaju među najveće u srednjoj Europi.
Shopping u Budimpešti Shopping u Budimpešti

Najveći među njima, shopping centar Arena Plaza (www.arenaplaza.hu) nalazi se odmah pokraj željezničkog kolodvora Keleti i zauzima površinu od 66.000 m2 i 2.600 parkirnih mjesta. Unutar centra nalazi se više od 200 prodavaonica svih vrsta robe, kao što su Zara, Peek&Cloppenburg, H&M, C&A, Lacoste, Hervis itd., a slobodno vrijeme može se iskoristiti i uz neki od brojnih kafića ili odlaskom u kino.

Drugo najveće mjesto za kupnju, WestEnd City Center (podzemna Nyugati, www.westend.hu), smješten je u Váci utca, ujedno i najpopularnijoj shopping ulici. Neke od tamošnjih trgovina su Mango, Tally Weijl, Gant, Nautica, Marks&Spencer, Replay, Mandarina Duck, Swarovski i Media Markt, a sveukupno ih je više od 400. Zanimljivo je da se u sklopu kompleksa smjestio i hotelski lanac Hilton.

Na drugoj strani Dunava, u Budimu, nalaze se Mammuti (www.mammut.hu), dva shopping centra smještena uz najprometniji budimski trg - Moszkva tér.

Kao što smo već spomenuli, najprometnija shopping ulica je Váci utca, u kojoj se nalaze veliki modni lanci, poput Zare, H&M-a i C&A.

S obzirom da je Budimpešti nedostajala ulica u kojoj bi se smjestila velika imena modne industrije, nedavno je došlo do rekonstrukcije Deák Ferenc ulice i nastala je Fashion Street, 150 metara dugačka ulica visoke mode! Tamo su svoje mjesto pronašli Hugo Boss, Max Mara, Hilfiger, Lacoste, Byblos itd., a bit će zanimljivo vidjeti kako će se ubuduće ova novostvoreni prostor razvijati. U međuvremenu se i u Andrássy ulici, na potezu oko zgrade Opere, počele 'doseljavati' luksuzne marke kao što su Louis Vuitton, Burberry, Gucci, Cavalli i Zegna.

U Budimpešti možete pronaći velik broj autentičnih mađarskih suvenira, a vrlo su brojni oni od porculana. Česte su male trgovine, koje prodaju takve proizvode, a velik broj njih se smjestio u uličicama koje okružuju ulicu Váci. Imajte na umu da se većina prodavača u takvim trgovinama slabo služi engleskim jezikom, a eventualno govore njemački. Štandove sa suvenirima poput snježnih kugli, magneta, majica, privjesaka ili tanjura možete pronaći i u Budimu, pogotovo oko Matijaševe crkve i Citadelle.

Provjerite cijene smještaja u Budimpešti

Prijava
Odjava
Soba
Gosti