Ohrid

Makedonski dragulj privlači svojom ljepotom, kako prirodnim okružjem, tako i brojnim povijesnim spomenicima. Grad je to u kojem su se kroz povijest ispreplitale brojne kulture, da bi nam danas ostavile jedinstveno mjesto gdje se svatko osjeća dobrodošlo.
Ohrid Ohrid

Ohrid je grad s bogatom povijesnom ostavštinom. Danas se ponosi brojnim vrijednim znamenitostima, od kojih su neke stare više tisuća godina.

Najznačajnija među njima jest Samuilova tvrđava, čiji korijeni sežu u daleko 4. stoljeće prije Krista. Tri kilometra masivnih zidina i tornjeva okružuju moćni kompleks, s kojih se pruža sjajan pogled na Ohrid i okolicu.

Tu je i Antički teatar, kao i nekoliko lijepih svetišta, među kojima se posebno ističu manastir svetog Pantelejmona i crkva sv. Ivana Kanea.

Naravno, kada ste već u Ohridu, nemojte zaboraviti ni na ohridske bisere, najpoznatiji lokalni suvenir i ponos lokalnih majstora. Način proizvodnje znaju samo članovi određenih obitelji, a tajna se uspješno čuva od dvadesetih godina 20. stoljeća.

Provjerite cijene smještaja u Ohridu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Ohrid
Javni prijevoz u Ohridu

Javni prijevoz u Ohridu

Taksi u Ohridu je vrlo jeftin i koristi se kao sredstvo javnog prijevoza.
Jeftini letovi iz/do Ohrida

Jeftini letovi iz/do Ohrida

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Ohrida? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Ohrida sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Ohridu.
Klima i vrijeme u Ohridu

Klima i vrijeme u Ohridu

Klima u Ohridu je pod kontinentalnim utjecajem sa sjevera, ali i mediteranskim s juga. Tako su zime relativno blage, a ljeta također umjerena, s vrlo ugodnim temperaturama.
Ohridski biseri

Ohridski biseri

Vjerojatno najpoznatiji ohridski proizvod ohridski su biseri, nakit kojem nije odoljela ni britanska kraljica Elizabeta.
Prijevoz do Ohrida

Prijevoz do Ohrida

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije autobusom doći do makedonskoga bisera.
Shopping u Ohridu

Shopping u Ohridu

U Ohridu ćete na svoje, što se kupovanja tiče, doći ako ste ljubitelj različitih tradicionalnih proizvoda i originalnih suvenira. Ohriđani su poznati po svojoj obrtničkoj tradiciji, pa tako brojne...
Smještaj u Ohridu

Smještaj u Ohridu

Ohrid je turistički najrazvijeniji makedonski grad, a potreba za smještajem posjetitelja utjecala je na razvoj dobre ponude apartmana i hotela.

Što posjetiti (znamenitosti) u Ohridu

U Ohridu se zaista ima što za vidjeti, a izdvojili smo neka mjesta koja ne biste smjeli propustiti za svoga boravka u ovome prekrasnome gradu.