Skopje

Skopje, makedonska prijestolnica te grad bogate i burne povijesti, mjesto je gdje se susreću staro i novo, tradicionalno i moderno. Grad je to koji privlači svojom energijom i živopisnošću i koji je u posljednje vrijeme doživim brojne promjene.
Skopje Skopje

Turistički gledano, Skopje je dugo vremena bilo u sjeni makedonskog bisera Ohrida, no to se polako mijenja.

Razlog je projekt Skopje 2014, koji je potpuno izmijenio, i još uvijek mijenja, taj grad. Neki će reći da se radi o kiču i nepotrebnoj rastrošnosti, drugi da Skopje zasluženo dobiva novo lice nakon što je u potresu 1963. uništen velik broj znamenitih građevina i izgrađen čitav niz neispirirajućih socijalističkih zdanja.

Neovisno o različitim mišljenjima, jedno je neosporno - Skopje je danas znatno drukčiji i turistima mnogo zanimljiviji grad nego što je to bio prije 2010-ih.

Središte grada dobilo je mnoštvo novih spomenika i građevina, uglavnom u baroknom i neoklasičnom stilu. Ima tu svega - obnovljeni su ili tek izgrađeni Arheološki muzej, Parlament, Narodno kazalište, statua brojnih povijesnih ličnosti - blještavi objekti nadmeću se za pozornost.

Tražite li nešto starije u glavnom gradu te zemlje gostoljubivih ljudi, zaputite se u Skopsku tvrđavu, koja je svoj današnji oblik vjerojatno dobila još u 6. stoljeću. Ta se dojmljiva utvrda nalazi na brdu blizu samog središta grada, pa je se isplati posjetiti i zbog toga što se s nje pruža izvrstan pogled na centar Skopja, ali i znatno šire.

Provjerite cijene smještaja u Skopju

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Skopje
Javni prijevoz u Skopju

Javni prijevoz u Skopju

Javni prijevoz u Skopju sastoji se od autobusa, koji razgranatom mrežom pokrivaju najveći dio grada i predgrađa.
Jeftini letovi iz/do Skopja

Jeftini letovi iz/do Skopja

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Skopja? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Skopja sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Skopju.
Klima i vrijeme u Skopju

Klima i vrijeme u Skopju

Skopsku klimu prije svega karakteriziraju iznimno velike razlike između ljeta i zima.
Prijevoz do Skopja

Prijevoz do Skopja

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do makedonske prijestolnice. Saželi smo kako do Skopja autobusom i zrakoplovom.
Shopping u Skopju

Shopping u Skopju

Gradski trgovski centar (GTC) nalazi se odmah uz glavni gradski trg, Trg Makedonija. Prostire se na tri kata, a u njemu su svoje mjesto našli i neki poznati lanci, poput španjolskog Manga.

Skopje 2014

U Skopju se 1963. godine dogodio veliki potres, koji je uvelike narušio arhitektonski sklad, a u njemu su srušene brojne lijepe i vrijedne zgrade. Nakon toga se od Skopja pokušala napraviti neka...
Smještaj u Skopju

Smještaj u Skopju

Skopje ima 70-ak hotela i smještajnih objekata te svojom ponudom može zadovoljiti sve putnike, s obzirom da možete birati između prosječnih i povoljnih hotela, ali i nekoliko luksuznijih sa pet...

Što posjetiti (znamenitosti) u Skopju

Pročitajte koje skopske znamenitosti smo izdvojili i ujedno vidite koliko je duga i bogata povijest Skopja.