Prinčeva palača

Prinčeva palača (Palais de Monaco), jedna je od rijetkih vladarskih palača koja nije mijenjala svoju funkciju tijekom stoljeća, nego se i danas koristi kao dom obitelji Grimaldi, a to je i jedna od rijetkih palača takve vrste koja je utvrđena. Je li prinčeva obitelj prisutna u Palači možete utvrditi po zastavi, koja je u njihovoj odsutnosti spuštena.
Prinčeva palača Prinčeva palača

Zanimljivo je da si Grimaldiji čak ni u najbolja vremena nisu mogli priuštiti gradnju novih palača, kao druge vladarske obitelji u Europi, nego bi u najboljem slučaju dogradili postojeću novim krilom, ili samo obnovili neki dio. Glavni razlog tome bio je nedostatak prostora.

Svakog dana u 11:55h posjetitelji mogu svjedočiti promjeni straže na glavnom ulazu u Palaču. Interesantno je da karabinjeri koji čuvaju princa mijenjaju odore ovisno o godišnjem dobu, pa su tako zimi u crnim odorama, a ljeti u bijelima.

Trg ispred Prinčeve palače nudi prekrasan pogled na Kneževinu i okolicu, pa tako pogled seže sve do Italije u smjeru sjeveroistoka, dok pogled prema zapadu nudi prekrasne vidike Azurne obale.

Provjerite cijene smještaja u Monaku - Monte Carlu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti