Njemačka

Njemačka zastava
* SB = Svjetska banka (WorldBank.org)
Stanovnika
81,73 mil. (2011., SB)
Površina
357.120 km2 (SB)
Glavni grad
Jezik
Njemački
Pozivni broj
+49
Domena
.de
BDP po stanovniku (PPP)
34.437 USD (2011., SB)
Valuta
Euro (EUR, €)
Njemačka (odredišta)
Berlin

Berlin

Ako neki europski grad ima zanimljivu priču, onda je to Berlin. Prebogata povijest, prepuna preokreta, uspona i padova, slave i poniženja, kao da izvire iza svakoga ugla. No, Berlin je mnogo više od povijesnih ostataka, to je grad gdje su arhitekti dobili maksimalnu slobodu u obnovi grada tijekom prošloga stoljeća, a njihovo 'igralište' iz ruševina se pretvorilo u grad vrhunske moderne arhitekture koja je nevjerojatno dobro stopljena s tradicijom.
Jezero Chiemsee

Jezero Chiemsee

Na samom ulasku u Bavarsku skriva se jezero Chiemsee, poznato i pod nazivom 'Bavarsko more', jedno od najvećih jezera u Njemačkoj. Ako ste u Bavarskoj ili njenoj blizini, svakako se uputite prema jezeru Chiemsee i doživite njegovu jedinstvenost te provjerite sve što nude njegova obala i slikoviti otočići.
München

München

Koja vam je prva asocijacija kad netko spomene festival u Münchenu? Možda Oktoberfest? O da! Ako i niste ondje tijekom Oktoberfesta, München je lijep i ugodan grad, koji nudi svakome ponešto.
Prien am Chiemsee

Prien am Chiemsee

Na izvrsnom položaju između Münchena i Salzburga, uz jezero Chiemsee smjestio se gradić Prien am Chiemsee, iz kojega se možete otisnuti na obližnje otoke, u planine ili okolne šetnice.
Trier

Trier

Najstariji grad u Njemačkoj, ujedno i jedan od najljepših, mjesto je koje plijeni svojom velebnom arhitekturom i ležernom atmosferom. Drugi Rim, kako su ga nekad zvali, obiluje značajnim spomenicima, pa je tako Trier 1986. došao i pod zaštitu UNESCO-a.
Njemačka (regije)
Heidelberg

Baden-Württemberg

Na samom jugu Njemačke smjestila se pokrajina Baden-Württemberg, oaza mirisa i okusa, raskošnog krajolika i bogate povijesti.
München

Bavarska

Osim po dvorcima, automobilima, raznim vrstama piva i kobasicama, Bavarska je poznata i po bogatoj povijesti i tradiciji te brojnim prirodnim ljepotama.
Potsdam

Brandenburg

Regija smještena na istoku Njemačke poznata je po svojoj očuvanoj prirodi te njenoj potpunoj suprotnosti, velegradu Berlinu, koji čini zasebni grad-regiju unutar Brandenburga.
Hannover

Donja Saska

Pokrajina s izlazom na Sjeverno more te smještena uz rijeku Elbu jedno je od poljoprivrednih središta Njemačke. Osim poljoprivrede, Saska je poznata i po automobilskoj industriji, odnosno kao sjedište Volkswagena, koje se nalazi u Wolfsburgu.
Trier

Falačko Porajnje

Brdovita regija prekrivena šumama smjestila se u zapadnom dijelu Njemačke. Obogaćena je predivnom Rajnom, vinogradima, a i opuštenim stanovništvom.
Frankfurt na Majni

Hessen

Hessen je smješten u središtu Njemačke, uz rijeku Majnu. Idealna je lokacija za ljubitelje sporta i uživanja u prirodi.
Rügen

Mecklenburg - Zapadno Pomorje

Vodeća njemačka turistička regija smjestila se na samome sjeveru, na obali Baltičkog mora, a goste, osim morskim radostima, privlači nedirnutom prirodom i brojnim odmaralištima.
Völklingen

Saarska

Najmanja njemačka pokrajina smjestila se na samom jugozapadu Njemačke, uz granicu s Francuskom i Luksemburgom, a ime je dobila po rijeci Saar.
Dresden

Saska

Jedna od manjih njemačkih pokrajina smjestila se na istoku zemlje. Saska nije pretjerano okrenuta turizmu, iako ima nekoliko zanimljivih gradova. Glavni je grad te prirodno bogate regije Dresden, dok je najveće mjesto Leipzig te oni privlače većinu posjetitelja.
Quedlinburg

Saska Anhalt

Ova mlada, nizinska regija nastala je krajem Drugog svjetskog rata i jedna je od tri 'Saske' u Njemačkoj (druge su dvije Donja Saska i Saska).
Sylt

Schleswig-Holstein

Uz Saarsku ovo je najmanja njemačka pokrajina, smještena između Sjevernog i Baltičkog mora. Sam krajolik Schleswig-Holsteina iznimno je raznolik i sastoji se od močvarnog područja, nizina, gorja te brojnih otoka i otočića u okolnom moru.
Köln

Sjeverna Rajna - Vestfalija

Jedna od najvećih njemačkih regija smjestila se na zapadu zemlje, uz granicu s Belgijom i Nizozemskom.
Erfurt

Tiringija

Zeleno srce Njemačke smješteno je gotovo u samom središtu te države. Poznata je po prekrasnoj prirodi i zimskim sportovima te najpoznatijoj njemačkoj planinarskoj stazi Rennsteig i zimskom resortu Oberhof.