Berlin Welcome Card

Berlin Welcome Card kartica je koja vam donosi niz pogodnosti za vrijeme boravka u Berlinu, a time i potencijalno velike uštede.
Berlin Welcome Card Berlin Welcome Card

Što je Berlin Welcome Card?

Berlin Welcome Card višenamjenska je kartica, koja vam omogućuje besplatno korištenje javnog gradskog prijevoza, popuste ili besplatan ulazak u muzeje na Muzejskom otoku (uz poseban dodatak, više u dijelu o cijenama) te popuste na više od 200 turističkih i kulturnih lokacija u gradu. Dolazi u brojnim oblicima, koje zajedno s pripadajućim cijenama možete vidjeti na dnu članka.

Što sve dobivate korištenjem Berlin Welcome Carda?

Berlin Welcome Card donosi sljedeće pogodnosti:

  • Besplatan javni prijevoz u zonama AB ili ABC. Prijevoz mogu koristiti jedna odrasla osoba i do troje djece u pratnji, dobi do 14 godina.
  • Besplatan vodič i karta Berlina
  • Popusti do 50 posto za ulazak u gradske i potsdamske znamenitosti, razgledavanja grada (biciklom, brodom itd.), kulturne ustanove (kazališta i sl.), restaurante, barove, kafiće itd. Ukupno je u program uključeno više od 200 objekata i usluga.

Isplati li se Berlin Welcome Card?

Berlin je vrlo zanimljiv grad i da biste ga potpuno doživjeli dobro je posjetiti nekoliko muzeja i sličnih atrakcija. S obzirom na veličinu grada, javni prijevoz vrlo je teško izbjeći, pa kartica dobro dođe i zbog ušteda na prijevozu.

Ako namjeravate posjetiti sve muzeje na Muzejskom otoku (Museumsinselu), onda vam se Welcome Card Museumsinsel zasigurno isplati. Cijena te inačice Welcome Carda tek je nekoliko eura viša od zbroja cijena pojedinačnih karata za muzeje na Museumsinselu. Ako tome pribrojite cijenu karte za javni prijevoz, već ste u 'debelom' plusu kupnjom ove kartice. Za muzeje na Muzejskom otoku koristiti možete i Berlin Museum Pass, koja donosi značajne uštede, no ne obuhvaća toliko popusta na ostale znamenitosti i ne omogućuje besplatan javni prijevoz.

Čak i ako muzeje na Muzejskom otoku nemate namjeru posjećivati, Berlin Welcome Card isplatit će vam se vrlo brzo. Tako npr. 48-satnu kartu možete isplatiti korištenjem javnog prijevoza te posjetom Katedrali, nekom od dva zoološka vrta i akvariju. Svaki idući iskorišteni popust čista je ušteda.

Koji objekti su uključeni u Berlin Welcome Card?

Izdvajamo neke od znamenitosti i usluga koje se može posjetiti s popustom, koristeći Berlin Welcome Card:

Akvarij
Berlinska katedrala
Berlinski TV toranj
Berlinski Zoo
Botanički vrt
Dvorac Charlottenburg
Filmski park Babelsberg
Muzej Haus am Checkpoint Charlie
Muzej Madame Tussauds Berlin
Njemački povijesni muzej
Njemački tehnički muzej
Posjet Olimpijskom stadionu
Tierpark Berlin
Utvrda Spandau

Cijene Berlin Welcome Carda

Vrsta karte Cijena
48-satna Berlin Welcome Card (AB)
Karta vrijedi 48 sati od trenutka prvog korištenja. Vrijedi u tarifnoj zoni AB, što uključuje zračnu luku Tegel, ali ne uključuje Potsdam i zračnu luku Schönefeld.
19,90 €
48-satna Berlin Welcome Card (ABC)
Karta vrijedi 48 sati od trenutka prvog korištenja. Vrijedi u tarifnoj zoni ABC, što uključuje zračnu luku Schönefeld i Potsdam.
22,90 €
72-satna Berlin Welcome Card (AB)
Karta vrijedi 72 sata od trenutka prvog korištenja. Vrijedi u tarifnoj zoni AB, što uključuje zračnu luku Tegel, ali ne uključuje Potsdam i zračnu luku Schönefeld.
28,90 €
72-satna Berlin Welcome Card (ABC)
Karta vrijedi 72 sata od trenutka prvog korištenja. Vrijedi u tarifnoj zoni ABC, što uključuje zračnu luku Schönefeld i Potsdam.
30,90 €
72-satna Berlin Welcome Card + Museumsinsel (AB)
Karta vrijedi 72 sata od trenutka prvog korištenja. Vrijedi u tarifnoj zoni AB, što uključuje zračnu luku Tegel, ali ne uključuje Potsdam i zračnu luku Schönefeld. Može se koristiti za posjet muzejima na Museumsinselu.
45,00 €
72-satna Berlin Welcome Card + Museumsinsel (ABC)
Karta vrijedi 72 sata od trenutka prvog korištenja. Vrijedi u tarifnoj zoni ABC, što uključuje zračnu luku Schönefeld i Potsdam. Može se koristiti za posjet muzejima na Museumsinselu.
47,00 €
4-dnevna Berlin Welcome Card (AB)
Karta vrijedi na dan prvog korištenja i sljedećih tri dana. Vrijedi u tarifnoj zoni AB, što uključuje zračnu luku Tegel, ali ne uključuje Potsdam i zračnu luku Schönefeld.
33,50 €
4-dnevna Berlin Welcome Card (ABC)
Karta vrijedi na dan prvog korištenja i sljedećih tri dana. Vrijedi u tarifnoj zoni ABC, što uključuje zračnu luku Schönefeld i Potsdam.
35,90 €
5-dnevna Berlin Welcome Card (AB)
Karta vrijedi na dan prvog korištenja i sljedećih četiri dana. Vrijedi u tarifnoj zoni AB, što uključuje zračnu luku Tegel, ali ne uključuje Potsdam i zračnu luku Schönefeld.
36,90 €
5-dnevna Berlin Welcome Card (ABC)
Karta vrijedi na dan prvog korištenja i sljedećih četiri dana. Vrijedi u tarifnoj zoni ABC, što uključuje zračnu luku Schönefeld i Potsdam.
41,50 €
6-dnevna Berlin Welcome Card (AB)
Karta vrijedi na dan prvog korištenja i sljedećih pet dana. Vrijedi u tarifnoj zoni AB, što uključuje zračnu luku Tegel, ali ne uključuje Potsdam i zračnu luku Schönefeld.
42,50 €
6-dnevna Berlin Welcome Card (ABC)
Karta vrijedi na dan prvog korištenja i sljedećih pet dana. Vrijedi u tarifnoj zoni ABC, što uključuje zračnu luku Schönefeld i Potsdam.
46,50 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
06. 01. 2018.

Provjerite cijene smještaja u Berlinu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti