Prijevoz do Berlina

Saznajte kako najjednostavnije i najjeftinije doći do Berlina. Saželi smo kako do njemačke prijestolnice autobusom, vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Berlina Prijevoz do Berlina

Zračni prijevoz do Berlina

Njemački glavni grad važno je europsko prometno čvorište te ima dvije zračne luke - Schönefeld i Tegel.

Prometnija od njih, Tegel, nalazi se sjeverozapadno od središta grada, dok se Schönefeld nalazi jugoistočno od centra Berlina.

Hrvatske zračne luke dobro su povezane s Berlinom te postoji mnogo izravnih linija za njemačku prijestolnicu, od kojih se na nekima prometuje i izvan ljetne sezone. Popis izravnih poveznica s Hrvatskom i okolnim zračnim lukama, pregled jeftinih letova te ostale korisne informacije možete vidjeti u zasebnim člancima:

Željeznički prijevoz do Berlina

Željeznički prijevoz iz Hrvatske do Berlina dosta je nepraktičan, tj. dugotrajan i skup. Ipak, za one koji usput namjeravaju posjetiti još neka odredišta ili im nije problem dugo se voziti, postoje i jeftinije kombinacije.

Prva je mogućnost da dođete u Njemačku, npr. vlakom Lisinski do Münchena. Ako ste došli za vikend i ako vas k tome putuje više, možete iskoristiti pogodnosti odlične karte 'Schönes-Wochenende', koja omogućuje neograničeno putovanje regionalnim i lokalnim vlakovima unutar Njemačke za do pet osoba. Osim toga što vrijedi samo za putovanja subotom i nedjeljom, ograničeno je i trajanje - možete je koristiti od ponoći dana kupnje do 03:00 idućega dana. Dakle, ako je kupite u subotu u 00:00, vrijedi vam do nedjelje u 03:00.

Cijena karte Schönes-Wochenende-Ticket za jednu osobu: 40 eura (cijena vrijedi ako se karte kupi na bahn.de ili na prodajnim automatima)
Cijena karte Schönes-Wochenende-Ticket za pet osoba: 56 eura (cijena vrijedi ako se karte kupi na bahn.de ili na prodajnim automatima)

Na isti način možete putovati i kroz Austriju. Naime, Austrijske željeznice također imaju sličnu kartu, nazvanu 'Einfach-Raus'. Uvjeti su još povoljniji te je možete koristiti i radnim danima. Ipak, radnim danima trajanje karte je nešto kraće, pa karta traje od 09:00 tekućeg dana do 03:00 idućega dana. Subotom i nedjeljom Einfach-Raus vrijedi od 00:00 do 03:00 sljedećeg dana.

Cijena karte Einfach-Raus-Ticket za dvije osobe: 33 eura
Cijena karte Einfach-Raus-Ticket za pet osoba: 45 eura

Korištenjem dvije spomenute karte, do Berlina se može stići vrlo povoljno. No, treba imati na umu da te karte ne vrijede za brze vlakove, pa i vožnja traje nešto dulje i vjerojatno biste cijeli dan proveli vozeći se. Ali, kao što smo već napisali, onima koji usput žele posjetiti i druga mjesta, takva kombinacija može biti odličan izbor, pa makar morali kupiti kartu za još jedan dan.

Autobusni prijevoz do Berlina

Berlin je od Hrvatske prilično udaljen, ali za njega ipak postoje izravne autobusne linije. Među njima ima i sezonskih linija, no Zagreb i istočna Hrvatska s njemačkom prijestolnicom povezani su cijele godine. Više o nekima od linija za Berlin možete saznati na sljedećim stranicama:

Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
16. 02. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Berlinu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti