Brandenburg

Regija smještena na istoku Njemačke poznata je po svojoj očuvanoj prirodi te njenoj potpunoj suprotnosti, velegradu Berlinu, koji čini zasebni grad-regiju unutar Brandenburga.
Potsdam Potsdam

Brandenburg je dom rezervata biosfere Spreewald, veličanstvenog Potsdama, grada pod zaštitom UNESCO-a, brojnih dvoraca i parkova s dugom poviješću. Pruska vrtna umjetnost, brojni festivali na otvorenom te nebrojeni povijesni spomenici samo su neke od jedinstvenih odlika Brandenburga.

Glavni je grad Brandenburga Potsdam.

Što posjetiti (odredišta) u Brandenburgu

Potsdam

Sve do 20. stoljeća Potsdam je bio grad pruskih kraljeva, o čemu svjedoče i njegova izvanredna arhitektura (palača Sanssouci) te veličanstveni parkovi (Belvedere i Babelsberg).

Brojne su znamenitosti u Potsdamu, počevši od Einsteinovog tornja, preko Vrata sreće, Nove palače i Nizozemske četvrti (u nizozemskom stilu s oko 100 zgrada izgrađenih od crvene opeke) do ruske kolonije Aleksandrovke. Stoga, ako ikad dođete u Potsdam, odvojite dovoljno vremena da biste mogli uživati u svim ljepotama koje vam ovaj grad nudi.

Brandenburg an der Havel

Smješten na rijeci Havel, gradić Brandenburg je mali, no živopisni dragulj. Srednjovjekovna gradska jezgra lijepo se stapa s mnoštvom zelenila te je upravo idilični ugođaj glavni magnet za goste. Unajmite bicikl i posjetite brojne crkve, stare gradske zidine, arheološki muzej ili se odmorite uz rijeku Havel.

Frankfurt na Odri

Mali grad na istoku Njemačke, tik uz granicu s Poljskom, jedna je od omiljenih lokacija za snimanje njemačkih filmova te rodno mjesto književnika Henricha von Kleista. Udaljen od užurbanih velegrada, Frankfurt na Odri simpatično je odredište za miran odmor.