Falačko Porajnje

Brdovita regija prekrivena šumama smjestila se u zapadnom dijelu Njemačke. Obogaćena je predivnom Rajnom, vinogradima, a i opuštenim stanovništvom.
Trier

Osim za gurmane koji mogu uživati u raznolikoj hrani i dobroj kapljici, ova regija je izvrsna i za ljubitelje sportova, budući da nudi mnoge biciklističke i planinarske staze. Glavni je grad te regije Mainz.

Što posjetiti (odredišta) u Falačkom Porajnju

Mainz

Tisućljetni grad stoljećima privlači posjetitelje, bilo one željne uživanja u kulturno-povijesnoj baštini ili one željne zabave. Mainz je poznat kao Gutenbergov grad, zahvaljujući tome što je Gutenberg baš ondje izdao svoje prve tiskane knjige. Želite li saznati više o tom razdoblju povijesti, zaputite se u Gutenbergov muzej. Zanima li vas i starije razdoblje povijesti, odaberite Rimsko-germanski muzej.

Osim muzeja, u Mainzu se nalaze i brojne druge građevine koje vrijedi posjetiti, poput Katedrale sv. Martina i Elektorske palače.

Ostane li vam vremena, dopustite si uživanje u gostoljubivosti domaćina i kušajte neka od brojnih vina, uživajte u velikom karnevalu i najvećoj gradskoj zabavi - Johannisnacht.

Koblenz

Grad koji se nalazi na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine, smjestio se u rajnskoj dolini. Izgrađen kao tvrđava, Koblenz je danas srednje velik grad koji privlači brojne turiste. Ono po čemu je nadaleko poznat jest Njemački kut - povijesno mjesto na kojem se nalazi spomenik zahvalnosti Wilhelmu I., ujedinitelju Njemačkog Carstva. Nađete li se u Koblenzu, svakako posjetite tvrđavu Ehrenbreitstein te Dvorac Stolzenfels.

Ludwigshafen

Iako je poznat kao industrijski grad, posljednjih godina Ludwigshafen mnogo ulaže u svoj imidž te se okreće prema turizmu. U starom dijelu grada možete kušati kulinarske specijalitete, kupovati u brojnim trgovačkim centrima ili se pak posvetiti umjetnosti i posjetiti Muzej Wilhelm-Hack.

Trier

Vjerojatno najstariji grad Njemačke smjestio se na rijeci Moselle te je živi spomenik antičkog doba. Stari dio grada nalazi se na UNESCO-vom Popisu svjetske baštine te u njemu možete posjetiti brojne upečatljive znamenitosti, kao što su Porta Nigra, Katedrala sv. Petra, Konstantinova bazilika ili Carska kupelj.

Worms

Gradić star više od dvije tisuće godina danas posjetiteljima nudi nekolicinu velikih znamenitosti, pri čemu se posebno ističu Katedrala sv. Petra i Nibelunški most.