Hessen

Hessen je smješten u središtu Njemačke, uz rijeku Majnu. Idealna je lokacija za ljubitelje sporta i uživanja u prirodi.
Frankfurt na Majni

Brojni brdski predjeli, rijeka i lječilišta uklopljeni u moderni način života ponudit će ponešto za svakog posjetitelja. Ljubiteljima bajki i umjetnosti možemo samo prišapnuti kako su u Hessenu rođena braća Grimm i uputiti ih prema Kasselu, a zaljubljenicima u prirodu kako se ondje nalazi veliki nacionalni park Kellerward-Edersee.

Glavni je grad Hessena Wiesbaden.

Što posjetiti (odredišta) u Hessenu

Frankfurt na Majni

Bankarski, književni i kulturni centar Europe, jedno od najvažnijih europskih prometnih središta te sajamski grad istinska je europska metropola. Iako možda niste ljubitelj ubrzanog gradskog života, nađete li se u blizini odvojite vremena za posjetiti Frankfurt i zavirite u neki od brojnih muzeja, poput Goetheove kuće i muzeja ili Caricature, muzeja posvećenog karikaturama.

Tražite li nešto iz udaljenije prošlosti, zaputite se na glavni gradski trg - Römer, na kojemu se nalaze tradicionalne kuće i zgrade, a u blizini je i lijepa Katedrala sv. Bartolomeja.

Wiesbaden

Wiesbaden, glavni grad Hessena, nadaleko je poznat po brojnim termalnim izvorima, kojih je u gradu više od 20. Dakle, želite li uživati u spa-odmoru, u Europi ćete teško naći bolje mjesto od Wiesbadena.

Gradska okolica poznata je i po vinarstvu, a volite li dobru kapljicu najbolji odabir za posjet Wiesbadenu jest Rheingauerski tjedan vina (Rheingauer Weinwoche), koji se održava u kolovozu i okuplja brojne izlagače te tisuće posjetitelja.

Kassel

Kassel je, kada je o turizmu riječ, većim dijelom posvećen braći Grimm, pa tako imate mogućnost posjetiti Muzej braće Grimm i Njemačku cestu bajki. Osim toga, to je grad iznimno bogate kazališne tradicije.

Nađete li s u Kasselu, probajte naći vremena i za posjet veličanstvenom parku Wilhelmshöhe, u kojemu se nalazi i istoimeni dvorac sa zbirkom starih majstora, među kojima su i Rembrandtova te Rubensova djela.

Darmstadt

Iako Darmstadt više nije važan kao što je bio kada je bio glavni grad Hessena, u njemu se ima što za vidjeti, poput Gradskog dvorca, crkve sv. Pavla, Mathildenhöhea ili Hundertwasserovog kompleksa Waldspirale.

U blizini grada nalazi se i dvorac Frankenstein.

Offenbach

U prošlosti grad kožara, danas je industrijski grad i europski centar za tipografiju, čemu su posvećena i dva glavna muzeja u gradu - Njemački muzej kože i Klingspor, muzej tipografije i kaligrafije.