Jezero Chiemsee

Na samom ulasku u Bavarsku skriva se jezero Chiemsee, poznato i pod nazivom 'Bavarsko more', jedno od najvećih jezera u Njemačkoj. Ako ste u Bavarskoj ili njenoj blizini, svakako se uputite prema jezeru Chiemsee i doživite njegovu jedinstvenost te provjerite sve što nude njegova obala i slikoviti otočići.
Jezero Chiemsee Jezero Chiemsee

Chiemsee se nalazi na nešto više od 500 metara iznad razine mora, a šarm planina i prirode kojom je okruženo privlači brojne rekreativce. Ekosustav u tom području jedan je od najraznolikijih u Njemačkoj, zbog čega je posebno zanimljiv posjetiteljima sklonima detaljnijem istraživanju područja koje posjećuju.

Uz nekoliko manjih, tri su glavna otoka na jezeru, posebno zanimljivih imena: Herreninsel ('Muški otok'), Fraueninsel ('Ženski otok') i Krautinsel ('Povrtni/Biljni otok').

Herreninsel je najveći otok na jezeru, a u unutrašnjosti skriva nikada dovršenu palaču kralja Ludwiga II. 'Herrenchiemsee', sagrađenu 1878. godine kao repliku dvorca Versailles. Osim 'Nove palače', turisti mogu posjetiti i 'Staru palaču', augustinski samostan pretvoren u Muzej kralja Ludwiga II. Ako vas više zanimaju prirodne ljepote, posjetite otok i prošetajte prekrasnim vrtovima palače, koji su najljepši u toplijem dijelu godine.

Romantični i jedinstveni otok Fraueninsel je manji otok na jezeru Chiemsee. Domaćin je benediktinskom samostanu od davne 782. godine, gdje časne sestre izrađuju poznati Klosterlikör (samostanski liker) i marcipan. Osim po tim delicijama, otok je poznat po posebno romantičnom ugođaju u vrijeme adventskog sajma, kada posjetitelji mogu isprobati i kupiti unikatne proizvode lokalnih umjetnika i obrtnika.

Treći i najmanji otok - Krautinsel - dobio je ime po tome što se na njemu u srednjem vijeku uzgajalo povrće i drugo bilje. Krautinsel je danas nenastanjen i nije ga moguće posjetiti redovnim brodskim linijama.

Provjerite cijene smještaja u Jezeru Chiemsee

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Jezero Chiemsee
Fraueninsel

Fraueninsel

'Ženski otok' manji je od Herreninsela te je domaćin Benediktinskog samostana iz 782. godine. U njemu časne sestre izrađuju Klosterlikör (samostanski liker) i marcipan, a posebnost, jedinstvenost i...
Herrenchiemsee; © Guido Radig (Wikimedia)

Herreninsel i Herrenchiemsee

'Muški otok' poznat je po veličanstvenoj palači Herrenchiemsee, 'minijaturnoj' kopiji francuskog Versaillesa. Palaču je sagraditi dao kralj Ludwig II. 1878. godine, no otočna povijest seže mnogo...
Jeftini letovi iz/do Jezera Chiemsee

Jeftini letovi iz/do Jezera Chiemsee

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Jezera Chiemsee? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.